Skincare

Cum să îți îngrijești pielea în sezonul rece

Cum să îți îngrijești pielea în sezonul rece? Probabil ai observat și tu că vremea nu mai este chiar atât de călduroasă. Temperaturile au scăzut considerabil, au început ploile și vântul și-a făcut și el apariția. Toate aceste schimbări ale vremii ne afectează și pielea. Fie că vorbim de ten sau pielea de pe corp, e bine să acordăm mai multă atenție. De aceea, în sezonul rece e indicat să ne adaptăm rutina de îngrijire. Altfel, putem risca să avem pielea foarte uscată, care se descuamează. Așa că, în acest articol vei putea afla câteva moduri prin care îți poți proteja pielea în sezonul rece.

Hidratează-te

Da, hidratează-te! Și aici nu mă refer doar la apă. Cum spuneam și într-un articol anterior, nu e suficient să bei apă pentru a avea o piele hidratată. Pielea trebuie hidratată și din exterior. Cum facem asta?

În momentul de față găsim pe piață o mulțime de produse care ne ajută să ne menținem pielea hidratată. Mă refer aici la cremele hidratante. Și e de preferat ca în acest sezon să evităm cremele gel (chiar dacă avem tenul mixt/gras). Când e frig afară și bate vântul până și tenul mixt/gras tinde să devină mai uscat. De aceea e bine să alegem o cremă puțin mai consistentă. Iar când vorbim de pielea de pe corp, cremele onctuase sunt ideale. Pielea de pe corp tinde în general să fie mai aspră, așa că aceste creme sunt fix ce ne trebuie.

Serumurile pe bază de acid hialuronic contribuie și ele la hidratarea pielii. Acestea pot fi folosite atât dimineața, cât și seara. Se aplică mereu pe pielea umedă înainte de cremă! Rolul lor este de a ajuta piele să absoarbă umiditatea. În felul acesta, pielea rămâne mult mai hidratată după.

Măștile faciale sunt indispensabile când vine vorba de hidratare (indiferent de sezon). Poți alege să folosești una sau două măști pe săptămână, în funcție de cum simți că are tenul tău nevoie. Când vine vorba de măști, măștile coreene vor rămâne mereu printre recomandări. Lasă tenul foarte hidratat și luminos. În plus, sunt atât de variate, încât nu te vei plictisi niciodată de ele!

Misturile faciale pot fi folosite și ele pentru hidratare. Partea bună în cazul lor e că pot fi folosite și peste zi. De obicei, în timpul zilei nu stăm cu crema după noi să o reaplicăm dacă simțim pielea deshidratată. Doar crema de mâini, care chiar ar trebui să fie nelipsită din geantă în sezonul rece. Însă putem avea oricând un mist facial în geantă pe care să îl folosim la nevoie.

Ai grijă de bariera de protecție a pielii

În sezonul rece bariera de protecție a pielii tinde să fie mai slăbită. Așa că noi trebuie să ne asigurăm că lucrăm la întărirea ei. Cum facem asta? Pe lângă cremele cu o textură mai grasă, de mare ajutor sunt și uleiurile (faciale sau corporale).

Când aplicăm uleiuri pe pielea noastră este important să ținem cont de câteva aspecte însă. Uleiurile se aplică întotdeauna fie pe pielea umedă, fie după ce ne dăm cu cremă. De ce? Pentru că uleiurile nu hidratează pielea. Ele doar sigiliează. Așadar, pielea trebuie întâi hidratată. Apoi aplicăm uleiul pentru a ne asigura că apa rămâne în interiorul pielii și, desigur, pentru a întări bariera de protecție.

De asemenea, e bine să fim atente când alegem aceste uleiuri. Ele trebuie să fie special făcute pentru a fi folosite pe piele. Și să avem grijă să nu folosim pe ten un ulei dedicat exclusiv pielii de pe corp!

Iar dacă îți place să îți exfoliezi pielea, ar trebui să știi că iarna e recomandat să faci mai rar asta. Exfolierea duce la îndepărtarea celulelor moarte. Iarna însă, din cauza frigului, bariera de protecție este deja mai fragilă. În acest caz exfolierea nu face decât să destabilizeze și mai mult bariera de protecție.

Nu uita de SPF

Poate crezi că iarna nu ar mai trebui să folosești SPF. Te gândești că adesea e înnorat, frig și că soarele nu îți mai afectează pielea. Dimpotrivă. Razele soarelui nu au nicio problemă să pătrundă prin nori și să ajungă la pielea ta. Chiar dacă nu îl resimți la fel de puternic ca vara, soarele tot te poate afecta. Așa că, dacă ții la aspectul și la sănătatea pielii tale, folosește SPF și în sezonul rece!

Într-adevăr, spre deosebire de vară, acum ai putea înlocui SPF-ul 50 cu un SPF 30. Însă nicidecum nu ar trebui să renunți la el! Indiferent de vremea de afară, razele soarelui tot ajung pe pielea ta. De aceea, SPF-ul trebuie folosit zilnic, fără vreo excepție. Alege SPF-ul potrivit tenului tău și bucură-te de beneficiile lui în fiecare zi!

Somn și alimentație

De pielea noastră trebuie să avem grijă atât din exterior, cât și din interior. De aceea, în sezonul rece și somnul și alimentația joacă un rol important. Pielea reflectă și cât de sănătos e organismul nostru. De aceea, contează mult să ne odihnim suficient pentru a avea o piele sănătoasă. Când pierdem nopțile sau nu reușim să dormim profund, acest lucru este vizibil și la nivelul pielii. Un somn odihnitor oferă pielii un aspect mult mai sănătos și fresh.

Cât despre alimentație, probabil știi deja cât de importantă e. O alimentație incorectă poate duce chiar la acnee în unele cazuri. Însă atunci când ne hrănim și ne hidratăm corespunzător, se vede pe pielea noastră. Așa că, data viitoare când te întrebi de ce pielea ta nu arată „perfect” deși tu îți faci rutina zilnic, gândește-te și la cum ai grijă de pielea ta din interior. E important în primul rând să nu ratezi nicio masă din zi. Apoi, e important și ce mănânci la aceste mese. Și nu uita! Excesul de zahăr nu arată prea bine pe pielea ta.

Dacă ți-a plăcut articolul, te rugăm să dai și un share. Iar dacă ești în căutare de măști coreene, nu uita să intri în magazinul nostru online. Aici găsești o gamă variată de măști faciale de la the Saem și Nature Republic.

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *