Skincare

Curățarea tenului

Toate suntem de acord cu faptul că unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea tenului îl reprezintă curățarea. Cu siguranță că este inclusă și în rutina ta zilnică, însă cât de corect faci acest lucru? Citește mai jos câteva dintre regulile de bază despre curățarea tenului. Dar și despre o parte din modalitățile de a-ți curăța tenul într-un mod corect.

Regulile de aur ale unui ten curat

Dacă ar fi să alegem câteva idei esențiale, necesare, care să fie respectate pentru curățarea corectă a tenului, ne-am putea rezuma la următoarele:

  1. Cutăță fața atât dimineața, cât și seara. Este o regulă foarte importantă despre care noi am mai adus vorba în celalte articole de pe blog. Seara este foarte important să cureți tenul atât de machiajul purtat în timpul zilei, cât și de praful și poluarea care ți-au afectat pielea. Acest obicei este pe cât de simplu, pe atât de eficient și previne cea mai mare frică a noastră – îmbătrânirea prematură a tenului.
  2. Evită să folosești dischetele demachiante! Știm că sunt la modă, au un preț accesibil și sunt, cel mai important, ușor de folosit! Folosește-le doar când călătorești, te grăbești sau dacă mergi la sala de sport. Ele nu fac decât să amestece machiajul cu praful care se depune și nu curăță tenul într-un mod eficient.
  3. Atenție la temperatura apei! Aceasta trebuie să fie caldă sau călduță pentru ca tenul să nu fie afectat într-un mod negativ. Apa foarte rece nu va fi eficientă când vine vorba de îndepărtarea uleiurilor produse de piele, iar cea fierbinte irită și usucă pielea, așa că ai grijă să controlezi temperatura.
  4. Dacă pielea ta este uscată (în mod normal sau doar într-o anumită perioadă de timp), trebuie să aplici cu grijă produsele de curățat tenul. Alege-le doar pe cele potrivite pentru a-ți ține sub control tenul.
  5. Folosiți un prosop curat, din material prietenos cu pielea. Nu îl frecați agresiv de față pentru a preveni iritațiile care nu sunt necesare.

După cum observi, aceste reguli sunt generale, de bun simț și ușor de aplicat de către fiecare dintre noi. Însă știm că următoarea întrebare care va apărea în mintea tuturor.

Ce produs să alegem?

Pielea noastră este magică. Ea are un rol extrem de important, funcționând ca o barieră între noi și mediul exterior. Însă această barieră trebuie ajutată pentru că ea poate fi distrusă de substanțele chimice aflate atât în mediul înconjurător, cât și (mai grav!) în cosmeticele pe care alegem să le folosim. Iar curățarea, atât a feței, cât și a corpului, face parte din rutina zilnică încă din Egiptul Antic, egiptenii folosind săpunuri solide făcute din grăsimea animală și parfum.

Acum, însă, avem la dispoziție foarte multe produse în diferite forme: săpunuri solide, geluri de curățare de tip spumă, toner, lapte de curățare, dar și ape micelare și uleiuri.

Săpunuri solide

Săpunurile solide pot fi o variantă clasică de curățare a tenului. Ai grijă la pielea delicată deoarece săpunurile sunt mai dure cu tenul. Însă pentru tenul gras este recomandat să se folosească, măcar din când în când, pentru a observa cum se comportă pielea cu ele.

Spumele de curățare

Produsele de acest fel sunt recomandate pentru persoanele cu tendință sau chiar cu ten gras. De obicei, produsele acționează în contact cu apa, curățând într-un mod gentil pielea. Produsele care nu fac spumă sunt mai recomandate pentru diferitele tipuri de ten, însă pot lăsa unele reziduuri și multe persoane se plâng, simțind că pielea lor nu a fost curățată în profunzime.

Lapte de curățare și toner-ul

Se numără printre cele mai folosite produse de curățare pentru că sunt simple de utilizat, folosind doar o dischetă demachiantă. Laptele curăță uleiul și murdăria tenului, însă poate lăsa tenul ușor uscat. Toner-ul este un produs care se bucură de o mare popularitate. Ai grijă să le alegi pe cele care nu conțin alcool pentru a nu-ți irita tenul.

Apa micelară

Apele micelare sunt și ele prezente în industria cosmetică de ceva timp. Ceea ce face ca acest tip de produs cosmetic să fie foarte folosit și cumpărat este, în principiu, formula simplă, având la bază apă și anumite particule sferice numite micele. Micelele unesc atât apa, cât și uleiul, curățând tenul în profunzime. În plus, poate fi folosit pentru toate tipurile de ten. Dacă obișnuiești, însă, să porți mult machiaj în timpul zilei, vei găsi dificilă curățarea feței cu apa micelară, folosind mult produs.

Uleiurile faciale

Uleiurile faciale au intrat de curând în această largă paletă a cosmeticelor, dar câștigă teren! Sunt alese de foarte multe persoane deoarece se comportă foarte bine cu aproape tipurile de ten. Spunem aproape pentru că tenul gras poate întâmpina anumite reacții adverse. Se recomandă ca cei care folosesc uleiurile faciale să aibă tenul uscat sau chiar foarte uscat.

Asigură-te că, indiferent de produsul pe care alegi să îl folosești în rutina ta zilnică de îngrijire este cel potrivit pentru tenul tău. Când vine vorba de curățarea tenului, un produs bun trebuie să mențină bariera naturală de protecție și să îi asigure grăsimile esențiale. De asemenea, tenul trebuie să aibă un aspect radiant. Iar petele și iritațiile nu trebuie să apară dacă produsul este unul potrivit pentru tenul tău.

Acum că ai ales produsul potrivit, asigură-te că nu vei sări niciodată peste curățarea lui, indiferent de ,,încercările” pe care ți le oferă ziua. Poate îți va fi greu la început, dar te vei obișnui să îl îngrijești în mod corespunzător. Ai grijă de tenul tău respectându-i întreaga rutină de îngrijire, nu doar acest pas. Exfoliază-l într-un mod corespunzător, regulat și nu uita nici de măștile ce trebuie aplicate măcar o dată pe săptămână. Aruncă o privire pe site și alege-o pe cea de care simți că are nevoie tenul tău. O fi cea revigorantă sau cea hidratantă? Cu siguranță efectele se vor observa și pielea ta va radia de la săptămână la săptămână. Și nu uita și de obiceiurile tale: dormi suficient, bea multă apă și consumă alimente sănătoase!

Până data viitoare, ten radiant îți doresc!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *