Skincare

Inamicii tenului sănătos

Pielea ta trebuie să se apere zilnic de un val de dușmani invizibili. Astfel de atacuri continue contribuie în proporție de 80% la îmbătrânirea pielii. Dacă nu ai armele potrivite pentru a le învinge, te vei confrunta cu deshidratarea, îmbătrânirea prematură și iritațiile. Te vom ajuta să faci cunoștință cu inamicii tenului sănătos și îți vom arăta cum să îi înlături. Vei vedea că tenul tău va ieși învingător.

Te-ai săturat să te uiți în oglindă și să te întrebi ce faci greșit? Cu siguranță că ai avut multe momente în care te-ai gândit că produsele sunt de vină pentru aspectul deteriorat. Probabil, ulterior, ai încercat să elimini treptat din ele pentru a găsi răspunsul. Și mare a fost dezamăgirea când ai observat că nu știi a cui este vina.

Din experiență, multe dintre noi am trecut prin acest carusel de emoții. Când credeai că ești pe drumul cel bun, brusc, în perioada următoare, te-ai pricopsit cu coșuri, iritații sau uscăciune. Și nu știai de ce. Află că nu întotdeauna produsele pe care le folosești sunt vinovate, mai ales dacă acestea sunt compatibile cu tenul tău. Mediul în care te afli, rutina zilnică, respectiv starea de spirit joacă un rol crucial în aspectul feței noastre. Haide să aflăm în rândurile următoare care sunt inamicii tenului sănătos și cum influențează tenul într-un mod negativ.

Soarele, inamicul suprem

Unul dintre inamicii tenului sănătos e chiar soarele. Vizibile sau nu, ne expunem zilnic la razele solare. Fie că ne aflăm în interior sau în exterior, este la fel de important să ne protejăm împotriva acestora. Deși sunt importante pentru corp într-o oarecare măsură, nu trebuie să uiți de efectele lor nocive.

Energia transportată de razele ultraviolete este capabilă să genereze radicali liberi în interiorul țesuturilor și a celulelor. Acest lucru duce la un atac microscopic a lipidelor, proteinelor și implicit a ADN-ului nostru. Așadar, dacă încă nu folosești zilnic o cremă de protecție solară, articolul nostru te va convinge că SPF-ul este cel mai bun prieten pe care poți să îl ai.

Poluarea aerului

Poluarea aerului poate să interfereze cu capacitatea tenului tău de a regla nivelul de umiditate. Astfel, pielea poate să devină uscată, descuamată. De asemenea, porii se vor închide, ceea ce provoacă punctele negre și coșurile. Pielea suferă din cauza expunerii la aerul contaminat. Printre substanțele dăunătoare se numără ozonul O3, dioxidul de azot, oxidul de sulf sau fumul de țigară.

Așadar, pe cât putem, este necesar să ne ferim de acestea, întrucât substanțele pătrund cu ușurință până în straturile cele mai adânci ale pielii. Escapadele dese în zone ferite de aglomerația urbană vor fi soluția salvatoare. Doar așa vei ajuta pielea să se regenereze mai ușor.

Tutunul

Și, pentru că tot am menționat anterior, fumatul este una dintre cele mai dăunătoare alegeri pentru pielea ta. Fumatul oprește aportul necesar de oxigen, ceea ce influențează aspectul gri-pal și capacitatea de vindecare a pielii. Fumătorii au, totodată, mult mai multe șanse de a avea pielea deshidratată ce suferă de un deficit de vitamine și minerale. În special, au carență de vitamina C, care este esențială pentru producerea colagenului.

Dacă te numeri printre fumători și îți dorești o piele sănătoasă, poți începe, treptat, să elimini fumatul din rutina ta. Odată ce alegi acest drum, cu siguranță tenul tău își va recăpăta prospețimea și vitalitatea de dinainte. Totul pornește de la deciziile tale, însă îți garantăm că îți poți ajuta pielea să renunțe la tutun.

Mâncarea bogată în grăsimi

Nu contestăm că mâncarea este de-a dreptul delicioasă. Este, totodată combustibilul necesar activităților zilnice. Este medicamentul sufletului. Dar ce faci dacă ai numai alegeri greșite în materie de mâncare? Ceea ce consumi poate să dăuneze enorm pielii tale.

Societatea noastră ne împinge să apelăm cât mai des la alimente prelucrate, ușor de preparat, care conțin o sumedenie de conservanți. Aceștia nu pot fi procesați cum trebuie de organismul nostru. Astfel, acest haos digestiv poate da naștere unei erupții, care de multe ori se observă pe piele. Poți observa că tenul tău începe să capete coșuri în zone în care nu îți apăreau înainte. Cum le elimini? Începând să mănânci corect!

Lipsa somnului

Oricare ar fi motivul pentru care nu poți dormi, acest lucru se va reflecta în aspectul pielii tale. Stresul, suprasolicitarea ori o viață agitată îți pot afecta tenul foarte ușor. Acest lucru se traduce prin prezența cearcănelor și a ochilor umflați. Iar în timp, vor apărea acele linii fine de riduri și cearcănele întunecate. Poți combate aceste aspecte prin a-ți stabili o rutină de somn corectă. În timp, vei vedea că pielea ta va arăta și ea odihnită.

Poluarea digitală

Majoritatea dintre noi petrecem ore bune pe dispozitivele noastre. Fie că utilizăm telefonul, fie calculatorul sau tableta, expunerea regulată dăunează pielii tale. Lumina albastră emanată de aceste dispozitive reprezintă un risc major atât pentru vederea noastră, cât și pentru ciclul de somn și pielea noastră.

Dar pentru că suntem la capitolul de îngrijire a pielii, ne vom rezuma la efectele nocive asupra acesteia. Dacă pielea nu este protejată cu produsele potrivite, lumina albastră pătrunde în țesuturi și poate să influențeze nivelul de colagen al acesteia. De asemenea, tenul tău devine palid, capătă roșeață și poate să sufere de hiperpigmentare. Un produs simplu care te protejează împotriva luminii albastre este SPF-ul. Utilizează-l zilnic pentru ca tenul tău să nu aibă de suferit.

Ambientul uscat

Mediul uscat poate duce ușor la deshidratarea pielii. Și, probabil că cel mai comun exemplu este atmosfera de la bordul unul avion. Cu toate acestea, aerul condiționat și temperaturile ridicate în cameră favorizează deshidratarea pielii. În plus, acest mediu dăunează și aparatului respirator. Soluția? Investește în umidificator, căci nu va da greș!

Laptele

De necrezut, corect? De mici suntem învățați să credem că laptele este elixirul vieții. Fiind primul lucru pe care îl consumăm în copilărie, nu putem nega că laptele ajută la creștere datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Cu toate acestea, când vine vorba de adulți, excesul se poate dovedi dăunător, mai ales pentru cei care suferă de probleme ale tenului.

Laptele conține hormoni de creștere care declanșează producția de sebum și influențează acneea. Este mai prezent în special în cazul laptelui cu conținut scăzut de grăsimi. De ce? Pentru că acesta se echivalează cu un conținut ridicat de proteine din zer ce favorizează acneea.

Transpirația

Transpirația este bună pentru piele deoarece ajută la reglarea termică și la purificarea acesteia de substanțele nocive. Cu toate acestea, unele dintre impurități sunt curățate de transpirație și rămân pe pielea ta. Acestea sunt reabsorbite, dezechilibrând nivelul de pH care duce la iritații și erupții cutanate. Pentru a evita eventualele distrugeri, nu uita să îți speli fața după orice activitate solicitantă.

Tratamentele naturiste pentru ten

Mulțumim progresului medical pentru că putem beneficia de produse corecte pentru îngrijirea tenului! Deși înainte erau populare remediile naturiste făcute în casă – și din nefericire, încă sunt popularizate -, acum lucrurile stau diferit. Și trebuie să reții că, deși cataloghezi alimentele ca fiind naturale și pașnice cu pielea ta, acestea nu sunt făcute pentru ten.

Miere pe pielea ta? Mai bine nu! Suc de lămâie pe față? Sub nicio formă! Ulei de cocos sau ulei de măsline? Nici una, nici alta! Toate cele de mai sus pot fi utilizate fie de tine în bucătărie, la prepararea diverselor mâncăruri, fie de experți în medicină care se ocupă cu integrarea substanțelor în produsele cosmetice.

Ce alternative îți mai rămân? Măștile speciale coreene. Sunt cea mai sigură și eficientă variantă pentru îngrijirea tenului nostru. Așa că dacă îți dorești o piele sănătoasă, știi la ce să apelezi. Fie că ai nevoie de hidratare, exfoliere sau doar un plus de răsfăț, magazinul nostru îți pune la îndemână o gamă variată de măști, atât pentru ten, cât și pentru mâini și picioare.

Apără-ți tenul de inamicii tenului sănătos. Fii tu eroina lui!

Pe curând!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *