Skincare

Beneficiile ceaiului verde pentru ten

Ceaiul reprezintă una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Consumul de ceai este originar din China, existând numeroase legende cu privire la acesta. Influențele estice s-au răspândit rapid la nivel global. Astfel că, atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, beneficiile ceaiului verde sunt multiple. Bogat în antioxidanți și substanțe nutritive, ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Poate obișnuiești să îți începi diminețile cu o ceașcă de ceai. Iar dacă ai băut vreodată ceai verde, probabil ai observat ce bine te simți după acesta. Însă dacă nu aplici deja acest ingredient local, este timpul să faci câteva modificări în rutina ta de frumusețe. Cunoscut pentru proprietățile lui antioxidante și anti-îmbătrânire, nu este de mirare că e folosit în tot mai multe produse cosmetice.

Pentru a afla exact cum se utilizează și modalitățile de a-l introduce în rutina de îngrijire a pielii, am decis să concepem un ghid simplu și util. În rândurile următoare, vom explica tot ce trebuie să știi despre ceaiul verde și de ce pielea ta îl va iubi.

Ce este ceaiul verde?

Ceaiul verde este un produs botanic derivat din frunzele și mugurii plantei de ceai Camellia sinensis. Componentele active ale ceaiului verde sunt polifenoli (numiți și catehine) despre care s-a dovedit că ajută pielea datorită proprietăților lor antioxidante și antiinflamatorii. Galatul de epigalocatechină (EGCG) este cea mai bine studiată catehină și este utilizat atât oral, cât și local, pentru numeroasele sale benefici. În plus, ceaiul verde conține cofeină și taninuri, care îngustează vasele de sânge și reduc umflăturile și pungile de sub ochi.

Fiind benefic pentru sănătate, ceaiul verde este foarte căutat, fiind disponibil într-o gamă largă de produse cosmetice, cum ar fi produse de curățare, seruri, creme hidratante și măști. La fel ca în cazul multor antioxidanți, ceaiul verde este dificil de formulat, deoarece este extrem de instabil și se oxidează ușor atunci când este expus la lumina ambiantă. Așadar este deosebit de important modul în care se obține și se păstrează ceaiul verde. Un loc răcoros și uscat este cel mai bun pentru a menține eficacitatea maximă a fitochimicalelor.

Care sunt beneficiile ceaiului verde?

Beneficiile ceaiului verde sunt numeroase. Ceaiul verde este folosit pentru îngrijirea pielii în multe moduri. După cum am menționat anterior, primele au fost cremele și loțiunile cu ceai verde. Acestea își au origina în țările asiatice și au devenit populare și în lumea occidentală. Extractul de ceai verde este o altă alternativă folosită și se află sub formă de suplimente sau uleiuri esențiale. Toate formele în care se regăsește demonstrează beneficii pentru sănătatea pielii și a întregului nostru corp. Așadar, nu putem nega importanța acestuia în rutina noastră, fie de frumusețe, fie în curele de detoxifiere.

Te protejează împotriva cancerului de piele

Printre beneficiile ceaiului verde se numără și acesta. Antioxidanții din ceaiul verde sunt acele molecule care au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt compuși care îți pot afecta corpul și pielea dacă nivelul lor crește prea mult. Aceștia pot provoca leziuni celulare și sunt conectați cu apariția multor boli, printre care și cancerul.

Conform studiilor efectuate, puterea antioxidanta dată de EGCG poate ajuta la repararea daunelor produse de razele ultraviolete. În plus, ceaiul verde s-a dovedit foarte util și contra dezvoltării cancerului de piele non-melanom. Astfel că, moleculele sale anticancerigene ar trebui să îl facă indispensabil în rutina noastră de zi cu zi.

Ajută oasele să fie mai puternice

Datorită antioxidanților din ceaiul verde, oasele sunt protejate și riscul fracturilor este mai mic. Studiile atestă faptul că un aport moderat de ceai verde îți ajută oasele, îmbunătățind atât structura lor, cât și rezistența la activități fizice. Cercetătorii afirmă că fenolii din acest ceai influențează pozitiv densitatea minerală a oaselor. Aceștia previn deteriorarea indusă de oxidarea celulelor osoase, reducând, totodată, posibilele inflamații.

Protejează pielea de îmbătrânire prematură

Antioxidantul EGCG are capacitatea de a întineri celulele pielii. Prin asigurarea protecției acestora și prin repararea lor, EGCG reușește să combată cu eficiență semnele îmbătrânirii. Pielea se transformă, astfel, dintr-o aparență fără vlagă, într-o întruchipare a vitalității. Dar nu uita, acest aspect nu este datorat în totalitate de consumul de ceai verde! Acesta ar fi necesar să vină în completarea SPF-ului pe care îl aplici zilnic.

Nu în ultimul rând, vitaminele din ceaiul verde, printre care vitamina B2, contribuie la o piele mai tânără. Aceasta are capacitatea de a menține nivelurile de colagen în limitele normale, îmbunătățind fermitatea pielii.

Tratează tenul predispus la acnee

Substanțele active din ceaiul verde ajută la tratarea tenului gras și a acneei. Mai exact, atunci când polifenolii intră în contact cu pielea, tenul reacționează pozitiv și stopează producția în exces de sebum. În plus, aceste substanțe au capacitatea de a lupta împotriva eventualelor infecții, întrucât elimină bacteriile.

Curăță porii

Atât coșurile inestetice, cât și porii măriți sunt probleme care dau bătăi de cap oamenilor. Ceaiul verde este tratamentul eficient contra acneei, ajutând la reducerea porilor și la eliminarea punctelor negre și a erupțiilor. Acesta combate bacteriile datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.

Ceaiul verde te poate scăpa de bacteriile ce îți înfundă porii și îi face să pară mari. În plus, minimizează aspectul umflat al coșurilor existente. Așadar, dacă te confrunți cu aceste probleme, poate ar trebui să iei în considerare achiziționarea produselor pe bază de ceai verde. Tenul tău va fi cu adevărat recunoscător. Iar pentru alte trucuri eficiente pentru a scăpa de porii măriți, îți recomandăm articolul nostru, conceput special pentru a stopa această problemă.

Hrănește pielea

O altă vitamină importantă din ceaiul verde este vitamina E. Aceasta este cunoscută pentru capacitatea sa de a hrăni și hidrata pielea. Studiile efectuate au demonstrat că extractul de ceai verde utilizat pe piele ajută la creșterea nivelului de umiditate și, respectiv la minimizarea uscăciunii. Totodată, ceaiul verde reduce eczemele și combate psoriazisul.

Elimină mătreața de pe scalp

Mătreața este cauzată de pielea scalpului care ori este prea grasă, ori prea uscată. Totodată, aceasta poate fi cauzată și de alți factori precum stresul, schimbările de vreme sau diverse bacterii care se dezvoltă la nivelul scalpului. Mătreața este, într-adevăr o problemă pentru că provoacă atât mâncărime, cât și iritații ale pielii.

Acest ceai te poate ajuta în lupta contra mătreții, lăsându-ți părul fin și puternic. Antioxidanții acestuia accelerează creșterea părului și stimulează celulele pielii. În plus, are un efect calmant datorită proprietăților antiinflamatoare. Poți încerca diverse șampoane pe bază de ceai verde, având grijă să le alegi pe cele cu ingrediente potrivite.

Ceaiul verde este cu adevărat o alegere potrivită pentru oricine. Datorită proprietăților sale, acest elixir reușește să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții, influențând pozitiv tonusul tău și aspectul pielii tale. Așa că, dacă nu te-ai folosit până acum de el, îți sugerăm să adaugi ceaiul verde în rutina ta de îngrijire. Vei observa diferențele numaidecât!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *