Skincare

Obiceiuri ale oamenilor cu ten sănătos

Oare ce fac acei oameni care se laudă cu un ten minunat, curat, fără imperfecțiuni? De ce sunt ei atât de norocoși? Sau, mai bine zis, care este secretul lor? Ce produse minune folosesc? Ai putea crede cu ușurință că investesc foarte mulți bani, dar și timp pentru a obținute un ten sănătos și radiant!

Dacă tu nu ai reușit să le afli încă secretele, le-am aflat noi! Îți prezentăm, în cele ce urmează, obiceiurile care duc la un ten sănătos și luminos! Vei observa, poate cu surprindere, că nu îți trebuie prea multe. Îți trebuie doar răbdare și disciplină pentru a-ți forma o rutina corespunzătoare! Hai să le descoperim!

Alegerea produselor potrivite

Nimic nu e mai rău decât să îți creezi o rutină zilnică de îngrijire a tenului, dar să folosești produsele greșite! Pierzi foarte multe. Astfel, pot apărea complicații și toate eforturile tale de a avea un ten minunat se duc pe apa sâmbetei! Asigură-te că îți cunoști foarte bine tipul de ten și, pornind de la acest lucru, caută să folosești doar produsele potrivite! Vei vedea cât de mult se va schimba aspectul tenului tău!

Hidratarea, esențială

Întreabă mai multe persoane care au un ten luminos câtă apă beau. Îți vor spune cu toții același lucru: destulă! Suntem înconjurați de reclame și alte texte care ne îndeamnă să ne hidratăm suficient. Teoria este ușoară, însă la practică probabil că mulți o dăm în bară. Poate dacă vei înțelege importanța hidratării, îți va fi mai ușor să faci acest lucru. Ei bine, află că pielea, cel mai mare organ al corpului nostru, suferă foarte mult din cauza lipsei de apă. Pe lângă aspectul pielii tale care va avea de suferit (știm cât de urât se simte pielea uscată și cât de greu este să aplicăm produse de make-up!), organismul tău va pătimi și el, iar complicațiile nu vor întârzia să apară. Așa că bea suficientă apă pentru corpul tău, ținând cont de activitatea pe care o ai, mediul în care stai și kilogramele tale.

SPF-ul, produs minune

Acționând ca o barieră, cremele cu SPF îți vor proteja tenul de razele soarelui, dar și de poluarea de afară. Nu este ușor să avem grijă de pielea noastră vara, mai ales că acum traficul pare mai mare, poluarea mai accentuată, iar temperaturile sunt și ele foarte ridicate. Așa că alege să folosești factor de protecție solară (atenție, nu numai când ești la mare), iar efectele vor fi pe măsură. Poate nu imediat, dar în timp, SPF-ul protejează împotriva îmbătrânirii timpurii. Multe persoane care se bucură de un ten fără vârstă au folosit și folosesc SPF-ul. Și cine nu vrea să aibă un ten cât mai tânăr?

Atenție la alimentație!

O alimentație sănătoasă este cheia către un organism sănătos, atât pe interior, cât și pe exterior. O alimentație echilibrată, fără prea multe excese și care să includă multe legume, fructe și apă, îți va face tenul să radieze de sănătate! Ai grijă mai ales la sare și la zahăr, acest ingredient indispensabile dar care, folosite în exces, își vor pune negativ amprenta asupra sănătății tale. Așa că încearcă să alegi alimente sănătoase, bogate în antioxidanți, alimente pe care tenul tău le iubește.

Odihnă suficientă

Și pentru că tot vorbim de stil de viață, nu putem neglija somnul. Un somn odihnitor și, atenție, suficient, va da un restart tenului tău. Pe lângă cearcănele care, bată-le vina, vor dispărea, te vei simți mai odihnită și vei începe ziua pusă pe fapte mari. Așadar, încearcă să nu neglijezi acest aspect important al vieții tale. Știm că vrei să le faci pe toate și să le faci bine, însă pe lângă serviciu, curățenie, gătit, mișcare, socializare, asigură-te că și somnul este prioritar. Multe probleme de sănătate, dar și ale tenului apar tocmai din cauza lipsei de odihnă. Așa că încearcă să te culci la ore potrivite (somnul de frumusețe are startul pe la ora 10-11 seara) și să te bucuri de un somn odihnitor!

Demachiază-te mereu

Știi nopțile acelea de vineri, în care ajungi târziu acasă și nu mai ai energie să faci măcar un duș? Să nu mai vorbim de demachiere! Ei bine, chiar acele mici situații în care te-ai dus la somn cu machiajul pe față fac diferența dintre un ten sănătos și tânăr și unul îmbătrânit mult prea devreme! Poate a doua zi nu vei observa o mare diferență, însă în timp sigur vor apărea. Pe lângă machiajul care trebuie îndepărtat, praful și celelalte impurități trebuie și ele aruncate! Te vei simți mult mai bine cu un ten curat și hidratat (dacă tot ai curățat, ce ar fi să aplici și crema de noapte?) și te vei bucura de un somn liniștit.

Folosește măști în fiecare săptămână

Din când în când, tenul tău are nevoie de mai multă atenție. Asemenea ție, vrea să fie alintat și răsfățat, iar o seară în care îl exfoliezi și îi aplici măști este mai mult decât binevenită! Asigură-te că îi dedici timp berechet măcar o dată pe săptămână, atunci când simți că are nevoie de un restart. Începe cu o exfoliere; încearcă să nu folosești produse de curățare prea dure pentru că pot apărea imediat iritații. După ce l-ai curățat bine, aplică o mască coreeană care să acționeze, timp în care tu te relaxezi. Intră pe site-ul nostru, vei vedea că ai de unde alege! O mască cu colagen, aloe vera, bambus sau hidrogel? Dacă nu te poți decide, încearcă-le pe toate! În fiecare săptămână, tenul tău se va bucura de un tratament special chiar la tine acasă!

După cum ai observat, nu trebuie să faci eforturi foarte mari pentru a te bucura de un ten sănătos. Dimpotrivă, aceste sfaturi pot fi considerate de bun simț. Așa că tot ce îți rămâne de făcut este să incluzi acest mici obiceiuri în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului, dar și în stilul tău de viață și rezultatele nu vor întârzia să apară!

Până data viitoare, ai grijă de tine și de pielea ta!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *