Skincare

10 trucuri pentru machiajul de vară

Vremea călduroasă este una care ne dă peste cap tot programul. Așa că nu te învinovățesc dacă alegi să nu te mai machiezi. Adevărul este că, în fiecare anotimp, trebuie să ne adaptăm atât garderoba, cât și trusa de cosmetice. Știi și tu că iarna folosim cosmetice puternic hrănitoare, pe când machiajul de vară are produse cu textură ușoară, pe care nici să nu le simțim pe tenul nostru.

Și pentru că în vacanță ești relaxată și odihnită, îți pregătim nu unul, ci zece trucuri care să te ajute să realizezi un machiaj perfect pentru tine. Nicio grijă, tenul tău nu va arată încărcat. Machiajul nu se va împrăștia și tu vei arăta incredibil dacă ții cont de sfaturile noastre. Așa că, pregătește-te să strălucești în soarele verii!

Începe cu exfolierea

Căldura de afară nu trebuie să ne facă să sărim peste acei câțiva pași de bază de îngrijire a tenului. Pentru că un machiaj desăvârșit cere un ten îngrijit, vom începe cu exfolierea. Vara este esențial să facem asta pentru că tenul este expus mai mult la praf, poluare și alte murdării. Așa că, măcar o dată pe săptămână, asigură-te că îți îngrijești pielea cu tratamentele potrivite.

Continuă cu o hidratare abundentă

Poate nu vrei să îți mai hidratezi tenul pentru că simți că îl încarci. Nimic mai greșit, mai ales că ai multe opțiuni din care să alegi și care să îți lase tenul ușor, dar hidratat. Alege creme hidratante care să nu aibă ulei sau altă formulă grasă ce poate accelera excesul de sebum.

Nu uita de SPF!

Crema cu factor de protecție solară trebuie să fie cel mai important produs din geanta ta de cosmetice din această perioadă. Îl aplici atât dimineața, cât și în timpul zilei, din 2 în 2 ore sau de câte ori simți nevoia. Dacă mergi la plajă, nu uita să alegi un SPF cu factor ridicat de protecție pentru a-ți păstra tenul la fel de frumos și strălucitor, fără a-l îmbătrâni prematur.

Bază de machiaj

Acest produs cosmetic este unul esențial – îți va pregăti tenul pentru machiajul de vară și îl va ajuta să persiste pe parcursul întregii zile, mai ales dacă mergi la plajă. În plus, vei observa diferențe încă de la prima utilizare pentru că fața ta nu se va simți încărcată chiar dacă aplici produse de make-up. Așa că, înainte de orice produs de machiaj, alege să aplici un primer potrivit tenului tău.

Fondul de ten – da sau ba?

Probabil ai auzit unele sfaturi care spun ca vara să renunți la fondul de ten. Într-adevăr, la temperaturi de 35 de grade nu vrei să simți cum produsele de make-up nu rezistă căldurii și umidității. Poți alege, însă, să folosești un anticearcăn și o cremă de tipul BB, ușor de folosit și care nu încarcă tenul. Așa vei reuși să acoperi micile imperfecțiuni, dar și să îți protejezi tenul de inamicii de afară cunoscuți sub numele de mizerie și poluare.

Machiaj puțin, dar de efect

Acum că putem trece la partea de make-up propriu zisă, motto-ul nostru, dar și al tău de acum înainte, trebuie să fie puțin, dar de efect. Ai grijă să nu folosești foarte multe produse de make-up pentru a nu face ziua să fie mai dificilă decât este deja datorită căldurii de afară. Cele mai întâlnite opțiuni sunt fie produse în culori precum cele neon, fie un aspect strălucitor, dar  folosind puține cosmetice. Tu ce preferi?

Iluminatorul și fardurile

Indiferent de culoarea aleasă, asigură-te că optezi pentru varianta lichidă sau cremoasă. Este ușor de aplicat, se întinde perfect, fără multă bătaie de cap și rezistă mai bine. Îți recomandăm să folosești un iluminator, mai ales acum că soarele poate deveni un adevărat reflector și vei străluci la propriu. Cu siguranță va atrage atenția! În plus, textura ușoară nu încarcă deloc tenul. Iar pentru fardul de pleoape, alege culori precum maro, bej, auriu, argintiu.

Produse waterproof

Fie că mergi sau nu la plajă, îți recomandăm să folosești produse rezistente la apă. Te vor ajuta să faci față cu brio umidității, transpirației și altor provocări întâlnite pe timpul zilei. Iar tu nu vei fi nevoită să refaci machiajul. Nimic nu e mai rău decât un rimel sau un tuș de ochi care s-a întins! Fii preventivă și alege varianta waterproof.

Rujul de buze lichid, cea mai bună opțiune

Indiferent de anotimp și de temperaturile care ne așteaptă, rujul de buze nu trebuie să lipsească din rutina ta de make-up! Alege varianta lichidă, persistentă, dar numai după ce te-ai asigurat că sunt hidratate. Poți face acest lucru folosind un balsam de buze hidratant și, desigur, bând suficientă apă, mai ales în această perioadă călduroasă.

Spray de fixare

La final, nu uita să aplici un spray de fixare a machiajului. Cu siguranță make-up-ul va rezista mai mult pe parcursul întregii zile. În plus, îți oferă un aer revigorant atunci când îl aplici. Fă din asta un obicei, un ultim pas înainte de a ieși pe ușă, măcar pe timpul verii când ai nevoie de mai multă fixare. Se aplică de la distanță de 20 cm. Îl poți lua cu tine în geantă. Și, dacă mai vrei să retușezi machiajul în timpul zilei, poți apela și la șervețele matifiante pentru a îndepărta excesul de sebum.

Acestea fiind scrise, acum te poți lăuda cu un machiajul de vară perfect și chiar pentru vacanță, ușor de realizat. Ai nevoie de puține produse, după cum ai aflat, așa că le poți lua cu tine în bagajul de vacanță. Nu uita însă ca, măcar o dată pe săptămână, să îi acorzi tenului o îngrijire mai profundă, exfoliindu-l și hidratându-l corespunzător. Îți recomandăm să folosești măștile coreene atât pentru îngrijirea feței, cât și a buzelor. Astfel, pielea ta va fi mult mai pregătită pentru aplicarea machiajului, procesul fiind unul mai simplu și care promite rezistență. Aruncă o privire pe site-ul nostru și alege produsele care ți se potrivesc ție și nevoilor tale. Ai văzut ce reduceri mari avem? Profită de ocazie!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *