Masti coreene

De ce să încerci măștile din hidrogel?

Știu că probabil atunci când auzi de măștile coreene primele măști la care te gândești sunt cele din bumbac. Însă acestea nu sunt singurele tipuri de măști coreene care îmbunătățesc aspectul tenului. Ba chiar există mai multe tipuri și vei fi surprinsă de cât de benefice sunt toate. Pe lângă măștile deja cunoscute de care îți spuneam, mai există și măștile din hidrogel.

Dacă nu ai auzit de ele până acum, după ce vei citi acest articol sigur vei vrea să le încerci! Iar dacă ai auzit deja de ele, poate că e momentul să afli ce le face atât de speciale. Momentan nu voi spune decât că aduc mai multe beneficii tenului decât te-ai aștepta.

Ce sunt măștile din hidrogel?

Măștile din hidrogel sunt realizate dintr-un gel solubil, care folosește apa ca mediu de dispersie. Când gelul respectiv este aplicat pe piele, este afectat de temperatura corpului. Astfel, el devine lichid și pătrunde în piele. Desigur că nu pătrunde în totalitate în piele. După cele 15-20 minute tot va trebui să dai masca jos de pe față și să o arunci. Totuși, o parte din compoziția măștii din hidrogel reușește să pătrundă în piele.

Prin urmare, prin injectarea unor ingrediente active, cum ar fi colagenul sau acidul hialuronic, într-o mască pe bază de hidrogel, se poate realiza o mască cu funcții multiple. În comparație cu măștile tradiționale, esența de jeleu a hidrogelului solubil în apă nu este ușor de evaporat și uscat. Astfel, tenul tău primește un plus de hidratare. Mai mult decât atât, efectul calmant al acestor măști este foarte benefic în cazul tenului iritat.

Cu alte cuvinte, se poate spune că măștile din hidrogel sunt varianta îmbunătățită a măștilor clasice din bumbac. De aceea, dacă îți plac măștile din bumbac, merită să le încerci și pe acestea.

De ce să alegi măștile din hidrogel?

Principalul avantaj al măștilor din hidrogel constă în faptul că ele reușesc să mențină un nivel ridicat de umiditate. În felul acesta, pielea continuă să fie hidratată și după ce masca a fost îndepărtată. Așadar, dacă dorești un plus de hidratare, măștile din hidrogel sunt perfecte pentru tine.

Un alt avantaj al acestor măști îl constituie efectul răcoritor și revigorant pe care îl au asupra tenului. Datorită compoziției lor din hidrogel, aceste măști oferă o senzație de răcorire instantă, ceea ce le face perfecte de utilizat după saună sau dupa o zi petrecută la soare. Iar dacă dorești un efect și mai revigorant, poți lăsa masca la frigider cu cel puțin 10-15 minute înainte de folosire.  

Și să nu uităm de momentele de răsfăț de care te bucuri chiar la tine acasă! Experiența folosirii unei măști din hidrogel este una cu totul aparte. Începând de la ambalajul măștii, care de regulă este unul mai deosebit și până la efectele acesteia, totul te duce cu gândul la o zi la spa. Iar senzația de relaxare pe care o simți imediat ce aplici masca accentuează aceste gânduri.

Măștile din hidrogel cu ginseng, melc și colagen marin

Beneficii asupra tenului

Măștile din hidrogel au multiple beneficii asupra tenului. În primul rând, ele oferă tenului o hidratare mult mai intensă. Un ten deshidratat și uscat poate duce la apariția liniilor fine sau chiar a ridurilor. De aceea este foarte important să ne hidratăm, atât la interior, cât și la exterior. Prin hidratare pielea noastră devine mai netedă și luminoasă. De ce? Pentru că celulele pielii își mențin funcțiile atât timp cât sunt complet hidratate. Doar în felul acesta pielea poate avea în continuare un aspect întinerit.

În al doilea rând, măștile din hidrogel permit ingredientelor din ele să pătrundă mai bine în piele. Odată aplicată pe față, masca blochează umiditatea în piele și eliberează substanțele hrănitoare din componența sa. Datorită consistenței sale gel aceste substanțe sunt absorbite mult mai ușor de către piele.

În plus, rezultatele pe care aceste măști le au asupra tenului durează mai mult decât în cazul măștilor tradiționale. De exemplu, tenul rămâne hidratat pentru mai mult timp, iar faptul că ingredientele active sunt absorbite mult mai bine în piele oferă tenului un aspect îmbunătățit pentru o perioadă mai lungă.

Tipuri de măști din hidrogel

Măștile din hidrogel care se găsesc pe piață sunt foarte variate. În momentul de față gama de măști din care poți alege este una foarte largă. Se găsesc de la măști din hidrogel cu colagen, acid hialuronic, esență de melc până la mușețel, agave, ceai verde. Însă fie că vorbim de o mască cu colagen sau una cu mușețel, important este să fie potrivită tenului tău.

La fel ca în cazul măștilor din bumbac, și aceste măști trebuie alese după nevoile tenului. De exemplu, dacă tenul tău are nevoie de luminozitate, vei alege o mască cu mușețel. Iar dacă tenul tău este alergic la mucina de melc, cu siguranță nu vei alege o mască cu melc! Este foarte important să ții cont de nevoile pielii tale atunci când alegi o mască sau orice alt produs cosmetic.

De altfel, tipurile de măști din care să alegi sunt nenumărate și așteaptă să fie descoperite. Iar odată ce ai ales masca potrivită, tenul tău cu siguranță îți va mulțumi!

Tips and tricks

Pentru rezultate și mai bune poți folosi un toner hidratant înainte de a aplica masca din hidrogel. Tonerul ajută la o absorbție și mai mare a proprietăților măștii. Prin urmare, te vei putea bucura de efectele maxime pe care această mască le poate oferi. Astfel, tenul tău va arăta mult mai sănătos și hidratat.

Iar dacă nu vrei să arunci totuși masca la final, am o soluție și pentru asta. Poți dizolva masca într-un bol cu apă călduță. Apoi o poți folosi ca esență pentru mâini și picioare. În felul acesta poți fi sigură că nu ai risipit nimic din masca ta preferată din hidrogel. Mai mult decât atât, mâinile și picioarele tale se vor bucura de un plus de îngrijire.

Dacă vrei să încerci și tu măștile din hidrogel, pe Five Glam găsești câteva care chiar merită atenția ta. Preferatele noastre sunt cele cu melc și colagen marin. Încearcă-le și tu și spune-ne părerea ta!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *