Skincare

Secretele antice ale frumuseții

Oare ce au în comun Elena din Troia, Cleopatra și Nefertiti? Toate sunt reprezentante ale frumuseții, femei care au rămas în istorie pentru că, pe lângă inteligența și puterea lor, erau înzestrate și cu o frumusețe nemaiîntâlnită. Iar în acele vremuri, acestea calități erau memorabile, tocmai de aceea au devenit și ele personaje de poveste. De asemenea, toate păreau să dețină secretele antice ale frumuseții.

Iar aceste femei fermecătoare, chiar dacă erau înzestrate de la natură, își păstrau vitalitatea, tinerețea prin practicarea unor ritualuri de frumusețe. În acele vremuri, aceste practici erau secrete, fiind cunoscute doar de femeile din înalta societate. Acestea păreau să știe cum se oprește timpul în loc și să își păstreze tinerețea. Din fericire, multe dintre secretele antice ale frumuseții au supraviețuit istoriei. Astfel, tu poți citi despre aceastea în cele de mai jos.

Băi cu lapte pentru piele catifelată

Printre cele mai cunoscute ritualuri pe care frumoasa Cleopatra le practica este acela al băii cu lapte și miere. Ritualul său, practicat zilnic, ar fi fost o parte importantă, esențială chiar, a farmecului său. Aceasta se bucura de o piele moale, catifelată și parfumată, rezultat al unei hidratări complete asigurate de aceste ingrediente minune: laptele și mierea. Așa că pregătește-te de un moment de relaxare la tine acasă! Alege un lapte mai gras pentru că acesta hidratează și regenerează în profunzime, dar și relaxează corpul tensionat după o zi de lucru.

Aloe vera, o plantă magică

Și această plantă a intrat în istorie încă din cele mai vechi timpuri, despre ea menționându-se în plăcuțele de lut din anii 2000 î.e.n. Era folosită de popoarele ce trăiau în zone cu clima caldă precum mediteranienii și egiptenii. Cel mai des era utilizată ca leac pentru arsuri și răni. Planta nemuririi sau mâna lui Dumnezeu, după cum era cunoscută printre indieni și egipteni, aloe vera se găsește acum în multe produse cosmetice, dar și în ghivece pe care le poți achiziționa. O poți folosi cu încrede în tratarea rănilor, arsurilor solare, acneei, cicatricilor de orice fel. Trebuie neapărat să o ai în casă dacă ești adepta tratamentelor naturiste!

Lichidul de aur – uleiul de măsline

Acest ulei magic a uimit oamenii încă din antichitate și își merită toate cuvintele de laudă. Cu o poveste plină de mister, dar și de intrigă, originea măslinului este în strânsă legătură cu zeitățile grecești. Zeitățile ar fi oferit un astfel de pom, plin de calități, oamenilor din Atena pentru a-i binecuvânta. Iar în ziua de astăzi, acesta este la fel de statornic, crescând în zonele calde și continuă să încânte oamenii cu proprietățile sale. Folosit foarte des în mâncare, dar și în cosmetice, mulți preparând creme și elixiruri care au la bază acest ingredient. Se pot face băi cu ulei de măsline, asemenea actriței Sophia Loren, ca loțiune hidratantă de corp, dar și ca bază pentru masca de păr. Tot corpul tău poate fi răsfățat cu uleiul de măsline!

Apa de trandafiri, îndrăgită încă din Roma Antică

Acest produs cosmetic magic a ajuns în zona civilizațiilor egiptene și romanice prin comerțul cu Imperiul Persan. Aceștia au descoperit tipul de trandafiri care are proprietăți benefice asupra corpului uman. În scurt timp, a devenit de nelipsit în tratamentele cosmetice. Despre apa de tradanfiri se spun numai lucruri bune: poate fi folosită pentru calmarea pielii iritate, a tenului acneic, poate fi folosită în curățarea și împrospătarea tenului. O poți găsi în magazinele naturiste sau o poți prepara chiar tu, acasă! Vei vedea singură, încă de la prima utilizare, cât de multe lucruri poate face!

Henna, mai mult decât vopsea

Am auzit toate despre henna și poate am și apelat la aplicarea unor vopseluri care au la bază acest ingredient. Însă câte știați că henna este de fapt un arbore tropical despre care se vorbește chiar și în timpurile biblice? În zilele noastre, ea a devenit cunoscută și rapid comercializată datorită proprietăților sale cosmetice. Folosită în acest scop încă de acum 2000 de ani, henna  este utilizată în vopsirea părului, unghiilor, dar și pielii.

Cu siguranță ai văzut sau chiar încercat sofisticatele tatuaje! În hinduism și budism, procesul de vopsire cu henna are o însemnătate mult mai profundă, mai ales în ceremonia căsătoriei. Se obișnuiește să se vopsească mâinile și picioarele tinerelor mirese de către o altă femeie, căsătorită deja. Desenele respective au rol de purificare, protecție, sănătate și fertilitate. Poți încerca și tu, fără grijă, să apelezi la astfel de tatuaje pentru a-ți înfrumuseța corpul, dar și ca vopsea de păr ca o alternativă la cele care sunt mai dure cu podoaba noastră capilară.

Mierea și laptele, un duo formidabil

Mierea de albine obișnuia să fie la fel de prețioasă precum aurul și era tare îndrăgită în vremurile antice. Gustul său a fost mereu asociat cu ceva divin, menit să delecteze zeitățile. Pe lângă gustul său de neegalat, mierea este un ingredient cosmetic care ar trebui să se bucure mai mult de atenția ta. Asta dacă încă nu o face. Încă din antichitate era folosită în băile cu lapte, mierea ajutând și la exfoliere. Poți împrumuta și tu acest secret, pregătindu-ți o baie demnă de o regină! Iar dacă tot dispui de acest ingredient, îl poți folosi pentru exfolierea și hidratarea buzelor, dar și pentru crearea unei măști de păr sub formă de sirop (folosești doar miere și apă).

Acum că ai aflat secretele antice ale frumuseții, îți poți da seama cât de ușor pot să le introduci în rutina ta de răsfăț. Poți începe chiar de astăzi să organizezi o seară de spa în care baia cu lapte și miere să fie atracția principală, urmată apoi de o hidratare completă cu ajutorul uleiului de măsline. Te poți bucura și de celelalte ingrediente magice – apa de trandafiri, mierea – în forma lor naturală sau în măștile faciale. Le-ai încercat pe cele de pe site-ul nostru? Sunt minunate, ușor de utilizat și completează perfect ritualul tău de frumusețe, conținând ingredientele minunate pe care le-am tot lăudat mai sus. Te vei bucura de un corp relaxat și revitalizat.

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *