De ceva vreme, masca de protecție a devenit o ustensilă necesară în lupta cu virusul și a transmiterii sale. Dacă înainte aveai nevoie doar de ruj pentru a cuceri lumea, acum pe lista se găsește și masca de protecție. Știm că purtarea sa este incomodă, iar dacă locul de muncă îți impune să o porți, iritațiile, acneea, pielea uscată nu vor întârzia să apară. Indiferent de motiv, tenul nostru necesită acum mai multă grijă și atenție. Sunt multe aspecte de luat în considerare, unele despre care ai auzit, altele despre care nu știai încă, însă noi îți prezentăm câteva sfaturi. Tu pe care le iei deja în considerare?
Curăță fața zilnic, înainte și după folosirea măștii de protecție
E o regula de bun simț, dar peste care unele persoane încă mai sar. Și pentru că masca vine în contact direct cu pielea ta, inevitabil trebuie să îi acordăm mai multă atenție. În plus, se recomanda ca, imediat ce ai ajuns acasă, să îți speli fața cu apă călduță. Da, doar apă, fără săpun, geluri de curățat, acestea fiind folosite după. Apoi, când vrei să aplici un produs de curățare, asigură-te că alegi doar produse care nu modifică pH-ul și sunt gentile cu pielea deja sensibilizată de purtarea măștii.
Alege o mască din bumbac
Dacă locul de muncă nu îți impune folosirea unui anumit tip de mască de protecție, ți le recomandăm pe cele din țesături dn bumbac 100%. Materialul se comportă frumos cu pielea ta, o ajută să respire și nu se freacă de ea provocând iritații și roșeață.
Asigură-te că porți masca corect
Înainte de a ieși din casă, trebuie să te asiguri că masca de protecție pe care vrei să o porți este potrivită. Așadar, verifică dacă nu îți este mare sau mica, dacă îți acoperă gura și nasul, zonele cele mai afectate în ceea ce privește acest virus. În acest mod, ai grijă ca pielea să nu fie foarte afectată de purtarea zilnică a măștii.
Poartă cât mai puțin machiaj
Cu siguranță, nu numai o singură dată ai rămas cu urme de ruj după purtarea măștii. Ai folosit în zadar atât rujul cel frumos, cât și masca nouă! Corectoarele și fondurile de ten, în special, nu sunt recomandate pentru că masca creează un mediu umed pentru piele. Aplică doar SPF-ul și produse de machiaj cu textură ușoară, care să nu încarce în plus tenul.
Nu mai folosi scrub-urile
Dacă pielea îți este deja afectată și iritată de la purtarea măștii, folosirea unor produse de tip scrub nu este tocmai indicată. Acestea sunt dure cu tenul tău sensibil și îți pot accentua iritațiile. Poți apela, în schimb, la serviciile profesionale de tipul peeling care se va dovedi a fi mai blând cu pielea ta. Dacă vrei totuși ceva mai simplu, la îndemână, un scrub natural poate fi o altă opțiune.
Nu testa produse noi de îngrijire a tenului
Vrei să schimbi ceva în viața ta și te-ai gândit să începi cu rutina de îngrijire a tenului? Mai gândește-te o dată pentru că, dacă folosești masca de protecție pentru un timp îndelungat, pielea ta este mai sensibilă. Produsele care au în componență substanțe chimice agresive, dar și exfoliantele și retinolul nu trebuie folosite, mai ales dacă vrei să le încerci pentru prima dată.
Ia o pauză la fiecare 4 ore
Vei râde citind aceste rânduri, amintindu-ți de pauzele care trebuie luate atunci când stai la calculator. În ziua de astăzi, folosirea măștii de protecție este atât de frecventă, încât au apărut nevoia de a impune măsuri. Astfel se recomandă ca, la fiecare 4 ore, să dai jos masca măcar pentru 15 minute tocmai pentru ca tenul tău să respire. Pielea ta chiar va lua o pauză!
Schimbă masca ori de câte ori este nevoie
Niciodată nu ai suficienți pantofi, la fel cum niciodată nu ai suficiente măști de protecție! Îți recomandăm să le folosești doar pe cele din materiale cât mai naturale precum bumbacul. Atenție! Trebuie să o speli și înainte de prima utilizare pentru a fi sigură că este curată 100%. De asemenea, schimbă-le în mod repetat, când se umezesc sau se murdăresc. De aceea trebuie să ai tot timpul o mască în plus în poșetă!
SPF chiar și cu mască
Masca de protejează de virus, însă nu și de razele soarelui și, implicit, de îmbătrânirea timpurie! Mai ales dacă petreci mult timp afară, inevitabil vei fi expusă radiațiilor solare. Ca de obicei, îți recomandăm să folosești zilnic crema de protecție solară care este atât de bună pentru tenul tău!
Demachiază-te corect
Demachierea corectă, în special cea efectuată seara, îți alungă, odată cu machiajul, grijile, stresul, dar și poluarea din timpul zilei. În plus, pielea ta îți va fi recunoscătoare, se va odihni și va respira. Se va pregăti astfel de o nouă zi în care va trebui să porți atât machiaj, cât și mască de protecție, ceea ce nu este ușor!
Hidratează-ți tenul!
Probabil regula numărul 1 când vine vorba de îngrijirea pielii, hidratarea este un pas peste care nu trebuie să sari niciodată. Începe cu a consuma suficientă apă, lucru benefic și pentru organism, dar și pentru tenul tău. Apoi, crema de față hidratantă va deveni prietena ta cea mai bună, mai ales în această perioadă în care trebuie să purtăm măști de protecție. Asigură-te că o aplici înainte de a purta masca pentru a crea o barieră între aceasta și tenul tău. Va preveni efectele negative cauzate de transpirație, frecare, dar și uscare a pielii.
De asemenea, acum, mai mult ca oricând, nu uita de ritualul săptămânal de îngrijire a tenului. Iar dacă până acum aplicai măcar o mască hidratantă de față, poți să faci acest lucru mai des. Aruncă o privire pe site-ul nostru și alege următoarea mască care îți va bucura tenul! O fi cea cu trandafir? Sau o alegi pe cea cu acid hialuronic, ingredient care are proprietăți calmante și antiinflamatorii, un adevărat ajutor în ceea ce privește iritațiile cauza de măștile de protecție? În funcție de nevoile și curiozitatea ta, te încurajăm să alegi masca potrivită ție! Până data viitoare, sănătate și ten luminos!