Skincare

Aspect bogat cu produse accesibile

Te-ai întrebat vreodată în ce constă fericirea? Oare, în a avea un ten sănătos și strălucitor fără prea mult efort? Cu siguranță! Însă, rare sunt cazurile în care mama natură înzestrează persoane cu un ten lipsit de imperfecțiuni. De aceea există produse accesibile de îngrijire disponibile la orice pas. Și totuși, sunt ele chiar disponibile pentru orice buzunar? Să aflăm mai jos secretul.

Ai observat că totul a pornit de la reclamele tradiționale difuzate la televizor sau revistele din magazine? Același tipar – păr puternic, ten neted și luminos, zâmbet alb și unghii strălucitoare. Peste tot se promovează o imagine impecabilă pentru că omul este programat săfie atras de ce este frumos și să aspire la același lucru. Însă, ceea ce multe persoane uită este că lucrurile frumoase nu trebuie să fie perfecte.

Ce înseamnă, de fapt, un lucru frumos? Când vine vorba, spre exemplu, de îmbrăcăminte, automat ne gândim la țesături premium, la felul cum sunt croite și la culori atrăgătoare. Iar când ne referim la ten, ne putem rezuma tot la aspectul său bogat. Să fie catifelat, hidratat și uniformizat. Și dacă te gândești că doar având mulți bani poți să le obții pe toate, te înșeli. Vei afla în rândurile următoare cum poți să îți răsfeți tenul cu adevărat cu un buget redus.

Rutina simplă și accesibilă pentru începători

Dacă ești nouă în tărâmul skincare, această rubrică este potrivită pentru tine! Cunoaștem foarte bine sentimentul frustrant de la început de drum, când nu știi ce produse să alegi și ce ingrediente să eviți. Și mai ales când ești bombardată cu reclame și oferte din orice sursă, totul devine foarte confuz.

Primul pas – nu asculta mereu de ceea ce vezi la televizor

Ceea ce am trebui să știi, în primul rând, este că în domeniul publicitar, reclamele au menirea de a populariza un produs. Acestea sunt utile pentru că informează publicul și astfel ajunge să fie cumpărat mai repede. Totuși, reține că din majoritatea reclamelor nu reiese cât de bun este produsul, ci se promovează calitățile pe care le dobândești dacă îl folosești. Se lucrează, așadar, la dorința oamenilor de a fi altcineva, de a fi mai buni, mai frumoși.

Așadar, nu poți afla amănunte precum: de ce e mai bună crema de față X decât crema de față Y? Pentru a vedea diferențele, este necesar să te documentezi despre ele și să citești ingredientele fiecărui produs în parte. Iar dacă îți dorești cu adevărat să iei decizii înțelepte, te sfătuim să cercetezi amănunțit. Din fericire, îți putem oferi chiar noi câteva exemple de produse curate și accesibile.

Alege un cleanser de calitate la un preț bun

Nu întotdeauna ce este scump este și bun. Iar acum că am decis împreună să înlăturăm efectul reclamelor, să ne concentrăm asupra adevărului. Curățarea tenului în rutina zilnică de îngrijire este responsabilă pentru 50% din felul în care arată pielea ta. Așadar, un gel de curățare potrivit tenului tău ar trebui să se rezume la ingrediente blânde care să nu îl irite.

Două exemple de astfel de geluri de curățare sunt CeraVe Smoothing Cleanser și CeraVe Hydrating Cleanser. Primul conține acid salicilic și, deși este un cleanser blând, curăță tenul foarte bine, lăsându-l neted și fin. În plus, nu usucă tenul deloc. Acesta contribuie la repararea barierei cutanate, conținând cele 3 ceramide esențiale și, totodată, oferă hidratare datorită acidului hialuronic. Poate fi folosit atât pe față, cât și pe corp. Ca preț variază, pornind de la suma de 40 RON pentru 236 ml.

Al doilea gel prezentat are textură cremoasă, nu face spumă, însă curăță tenul și îl hidratează în profunzime. Datorită tehnologiei MVE – care constă într-o serie de sfere concentrice de ulei și apă, dispuse în mai multe straturi -, ai parte de o hidratare prelungită pe parcursul zilei. Produsul nu conține parfum și nu lasă tenul uleios sau lipicios. De asemenea, poate fi utilizat fără grijă în zona ochilor, întrucât nu te ustură. Pentru varianta de 1L, prețul său pornește de la 55 RON.

Optează pentru acid hialuronic ieftin și eficient

Dacă până acum nu ai folosit acidul hialuronic pe tenul tău, ar trebui să începi să o faci. Rolul acidul hialuronic este de a atrage apa din straturile adânci ale pielii spre suprafață, dar și din mediul ambient. Acesta contribuie la un aspect frumos al tenului și la o piele elastică, fără riduri. Hialuronicul, față de alte produse de îngrijire, se poate introduce oricând în rutină, fiind recomandat pentru începători. Cel mai simplu și blând este Acidul Hialuronic Acid+B5 de la The Ordinary, însă nici cel de la Revox nu se lasă mai prejos, având substanțe similare.

Pe parcursul trecerii timpului, pielea noastră își pierde din capacitatea de a reține hidratarea corespunzătoare. Astfel, încep să apară ridurile și tenul să arate lipsit de vitalitate. Acidul hialuronic vine în ajutor, având proprietăți antioxidante și calmante de care se bucură și tenurile mai sensibile și predispuse la eczeme. Raportul calitate-preț este unul bun, acestea fiind cuprinse între 22 și 35 RON.

SPF-ul nu trebuie să lipsească

SPF-ul este cel mai bun prieten al tău când ne referim la protecție desăvârșită. Și, din fericire, există o gamă variată pe piață din care să alegi. Cu toate acestea, se întâmplă să te pierzi în diferite păreri și indicații și astfel să nu știi care e potrivit pentru tine. Aici venim în ajutorul tău cu două dintre cele mai apreciate creme de protecție solară.

Primul produs se numește Altruist și este printre cele mai populare și ieftine SPF-uri de la ora actuală. Aceasta nu conține deloc alcool, nu are incorporat parfum, are filtre UVB si UVA și este și foarte hidratantă. Textura ei este densă și este recomandată în mod special tenurilor uscate. Prețul pornește de la 25 RON.

Un alt exemplu de cremă pentru protecție solară este redat de Avene, fluid fără parfum. Crema conține cel mai nou complex de filtre solare cu protecție pentru tot spectrul de raze UV. Totodată, are cea mai mică probabilitate de iritare a tenului. Produsul este îmbogățit cu apă termală Avene și cu pudre de matifiere, ceea ce îl face ideal pentru tenul cu tendință de îngrășare. Se găsește în magazine începând de la prețul de 55 RON.

Apa micelară este pentru orice buget

Deși poate părea simplu să îți achiziționezi o apă micelară, crezând că nu poate să îți dăuneze, trebuie să știi că multe dintre acestea conțin parfum. Parfumul nu numai că usucă și irită pielea, ci contribuie și la apariția coșurilor. Iar dacă tu ai numai produse curate, fără parfum, și alegi o apă micelară ce-l conține, tenul tău poate fi compromis. Un exemplu potrivit de apă micelară fără parfum este Garnier. Este un produs eficient ce curăță delicat tenul și elimină toate impuritățile. Prețul este chiar accesibil, începând de la 20 RON.

Achiziționează-ți crema ideală cu bani puțini

Chiar și în cazul cremelor, intervine aceeași problemă. Poate chiar mai accentuat. Cremele sunt produsele cele mai cumpărate de către consumatori, fiind primele apărute pe piață. Așadar, este foarte important să te documentezi foarte bine asupra acestora, pentru a nu ajunge să cumperi produse cu ingrediente dăunătoare.

O cremă foarte simplă și totuși adorată de către profesioniștii în materie de skincare este CeraVe Moisturising Cream. Poate fi folosită atât în rutina de dimineață, cât și seara. Este un produs care face minuni în cazul tenului deshidratat. Textura sa fină o face să se absoarbă rapid. Este onctuoasă, ceea ce înseamnă că hidratează în profunzime. Dar, spre deosebire de alte creme, aceasta nu lasă o peliculă grasă pe ten. Trebuie să reții, așadar, că este recomandată pentru toate tipurile de ten. Crema nu conține ulei sau alte ingrediente ce ar trebui evitate în rutina specifică tenului acneic. O poți găsi la un preț extrem de bun, fiind în jur de 37 RON.

Concluzii

Acum, pentru ultimul pas, să facem un calcul aproximativ. Dacă ar fi să îți cumperi toate produsele menționate pentru o rutină simplă și eficientă, cam cât ar fi nevoie să cheltui? Conform calculelor, totalul este de 150 RON pentru 5 produse! Și nu uita că aceste produse te vor răsfăța pentru multe luni, datorită cantităților mari. Încurajator, corect?

Reține că nu întotdeauna ce este scump îți promite o eficiență maximă. Depinde doar de tine să te documentezi corespunzător și să faci din sănătatea tenului tău o prioritate. Iar dacă acest articol nu te-a convins în totalitate să începi o rutină accesibilă și corectă, atunci sperăm ca celelalte ghiduri ale noastre să te inspire să alegi ceea ce este bun pentru tine.

Până data viitoare, îți dorim un ten strălucitor!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *