Skincare

Produse de skincare, make-up sau ambele?

Îngrijirea pielii și produsele de make-up au mai multe în comun decât ai putea crede. Deși aceste produse luate individual pot părea că se folosesc în scopuri total diferite, există o mulțime de puncte comune între aceste două arii. Să aruncăm o privire mai atentă și să dezbatem câteva dintre numeroasele moduri în care sunt conectate aceste produse de skincare și machiajul.

Începem în primul rând cu definirea unei noțiuni importante, ce te va ajuta să înțelegi mai bine scopul acestui articol. Deși ar putea părea puțin banal, trebuie reținut faptul că multe persoane încă nu cunosc foarte bine cum să ai grijă de pielea lor pentru a o menține tânără și sănătoasă.

Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman. Ea acționează ca o barieră protectoare împotriva mediului dăunător și împotriva eventualelor vătămări. Iar dacă ea depune atât de mult efort pentru a te menține protejat, este corect ca și tu să ai grijă de ea. Și, contrar părerilor, pentru majoritatea oamenilor, îngrijirea pielii este mult mai importantă decât machiajul. Poate în acest moment te întrebi cum reușesc unele persoane să arate atât de bine și de odihnite. Ei bine, secretul constă în modul în care le îmbini pe amândouă.

Produsele de îngrijire – cea mai bună bază de machiaj

Nimic din lume nu poate să înlocuiască modul în care machiajul se așază pe o piele proaspătă, suplă și hidratată. De ce? Pentru că indiferent de cât de hidratant promite să fie un fond de ten, dacă pielea ta este prea uscată, nu vei face altceva decât să îi scoți în evidență imperfecțiunile. Iar aceasta va avea în final un aspect de prăjitură.

Așadar, în primul rând trebuie să ții cont de faptul că starea pielii tale influențează aplicarea finală a machiajului. Din acest motiv, atunci când portretizezi aspectul dorit, ai nevoie să îi acorzi tenului tău un plus de îngrijire. Astfel, obiceiurile tale pot face diferența dintre o piele destinată succesului sau eșecului.

Te poți gândi la tenul tău ca la o pânză pentru pictură. Pentru a permite pielii tale să păstreze adevăratele culori ale pigmentului, este esențial ca acesta să fie exfoliat, curățat și hidratat. În acest mod, machiajul tău va aluneca mai bine pe ten, arătând mai uniform și mai luminos.

Combinația potrivită dintre machiaj și produsele de îngrijire ale tenului

Unele persoane consideră că dacă alegi să te machiezi, tenul tău trebuie să fie neatins de alte produse de îngrijire. Altfel, va fi prea încărcat. Într-adevăr, între produsele de skincare și cele de make-up se produce, în mod firesc, o reacție chimică. Însă, acest lucru nu înseamnă deloc faptul că se exclud.

Îngrijirea tenului chiar și când porți machiaj este importantă pentru sănătatea pielii tale pe termen lung. Și nu numai, dar și pentru eventualele îmbunătățiri pe care îți propui să le faci pe viitor. De aceea, este esențial să înțelegi și să respecți conexiunea stabilită între produsele de îngrijire și cele de make-up.

În primul rând, pentru efectul dorit, trebuie să îți cunoști tipul de ten. Fie el normal, cu tendință de îngrășare sau uscat, toate acestea necesită o atenție deosebită asupra cosmeticelor aplicate. În cazul tuturor este valabilă folosirea produselor delicate, pentru a nu stârni reacții adverse. Într-un articol recent am vorbit mai detaliat despre cum să alegi mai bine produsele în funcție de ingrediente.

Totuși, la un moment dat, cu toții întâmpinăm erupții sau pete. Nu este un motiv real de îngrijorare dacă știi că în general tenul tău nu este neglijat. Să ai grijă de pielea ta și să faci față cu brio la provocările de îngrijire nu înseamnă că trebuie să spui adio la rutina de înfrumusețare. Oricum, la un moment dat, te poți decide să schimbi produsele cosmetice pe care le utilizezi regulat. Poți chiar să iei o pauză din a mai utiliza machiaj zilnic și să observi că tenul tău arată luminos și neted. Asta doar folosind produse de skincare.

Pentru cei care preferă să nu renunțe la cele două, cea mai bună metodă de a îmbina produsele de îngrijire și produsele cosmetice este să se înceapă prin pregătirea tenului. Gelul de curățare, urmat de toner, acid hialuronic, cremă și SPF vor fi cei mai buni soldați. Ei îți vor apăra tenul cu orice preț împotriva mediului dăunător. Vor ajuta, totodată, și la uniformizarea și hidratarea acestuia înainte de aplicarea machiajului. Ulterior, produsele de make-up nu vor face altceva decât să contribuie la un aspect de porțelan, accentuându-ți trăsăturile.

Nu uita, de asemenea, că pe lângă produsele de îngrijire este indicat să folosești și măști faciale. Folosite măcar o dată pe săptămână ele pot asigura tenului tău nivelul optim de curățare și hidratare. Poți găsi o mulțime de variante potrivite pentru orice tip de ten aici pe site-ul nostru.

Îndepărtarea eficientă a machiajului pentru un ten sănătos

Curățarea machiajului de pe ten este un alt proces esențial ce arată cât de conectate sunt produsele de îngrijire si cele cosmetice. Astfel, rutina pe care ți-o creezi, alături de produsele pe care le utilizezi pentru a-ți îndepărta machiajul pot reprezenta pilonul sănătății tenului tău.

Un sfat util este să folosești produse de skincare ce nu sunt prea abrazive. Scopul este să îndepărtezi machiajul, nu să îți iriți pielea. Dacă te confrunți cu un ten gras, poți folosi uneori un cleanser abraziv pentru îndepărtarea excesului de sebum. Acest lucru înseamnă să alegi mereu produse de curățare ce nu sunt dure din punct de vedere chimic și să utilizezi întotdeauna materiale, precum bureți sau șervețele, ce nu sunt foarte aspre cu tenul tău. Ține minte – important este ca procedeul să fie blând cu chipul tău.

Așadar, ce este indicat să alegi? Să rămâi la produsele de îngrijire, să aplici doar machiaj, sau să le îmbini pe amândouă? Un lucru e cert și anume acela de a folosi zilnic produse de skincare. Asta nu doar pentru a asigura machiajului tău o aplicare perfectă, ci pentru a-i asigura tenului tău vitalitatea.

Cu toate acestea, între a folosi doar produse de îngrijire sau a îmbina utilul cu plăcutul, alegerea este în totalitate a ta. Nu uita că în afară de o soluție rapidă împotriva imperfecțiunilor, machiajul este și un mod de a te exprima și a-ți accentua caracteristicile. Însă, prima și cea mai importantă prioritate ar trebui să fie, cu siguranță, sănătatea pielii tale.

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *