Skincare

Uleiul de cocos

În ultimul timp, atenția fiecăreia dintre noi se îndreaptă spre minimalism, iar capitolul cosmetică nu face excepție! Când vine vorba de îngrijirea pielii și a tenului, calitatea bate cantitatea, iar ingredientele naturale, la îndemâna tuturor încep să fie la mare căutare. Unul dintre aceste produse minune este uleiul de cocos. Dar este oare acest produs potrivit pentru tenul nostru?

Câte ceva despre acest ingredient magic

Uleiul de cocos, după cum poți ghici, este extras din nucile de cocos. Aceste fructe sunt o adevărată comoară bogată în nutrienți și aceste nuci sunt singurele care au puține grăsimi, dar mulți acizi grași esențiali pentru funcționarea organismului nostru. În plus, grăsimile din nuca de cocos sunt cele care ne protejează de bolile cardio-vasculare atât de temute, iar proteinele, vitamina B și celelalte minerale esențiale pe care le conține ne face să o iubim și mai mult!

Uleiul de cocos este plin de vitamine, fier, proteine și acizi grași care îi conferă caracterul magic. În primul rând, el este un produs ce se recomandă în special persoanelor care se confruntă cu deshidratare, ajutând pielea uscată. Are efecte regeneratoare, putând fiind folosit și acele zone sensibile și uscate precum cotul și călcâiele crăpate.

Uleiul de cocos, un adevărat produs cosmetic?

Uleiul de cocos a devenit tot mai la modă în ultima vreme. Dar este el cu adevărat un produs benefic tenului nostru? Ei bine, nu chiar. Acest ulei poate fi folosit pe piele, dar cu anumite condiții și pe anumite tipuri de piele.

În primul rând, este recomandat persoanelor cu piele uscată. Dacă pielea ta este una grasă sau mixtă, mai bine îl eviți. În plus, chiar dacă multe persoane spun că uleiurile hidratează pielea, acest lucru nu e adevărat. Uleiurile sunt produse emoliente, nu umectante. Așadar, dacă ne dorim hidratare avem nevoie de produse umectante. Mai mult decât atât, date direct pe piele, uleiurile nu fac decât să dea o falsă senzație de catifelare. În realitate, ele rămân la suprafața pielii. Așadar, aceasta nu se bucură de cine știe ce hidratare în profunzime.

Ce e de făcut? Cel mai bine, dacă alegem să folosim acest ulei, e să îl aplicăm după un produs umectant. Îl putem aplica imediat după cremă sau direct pe pielea umedă. În felul acesta, uleiul poate sigila umezeala în piele. Așa pielea se bucură și de hidratare, dar și de un aspect catifelat. Altfel, riscăm să rămânem cu o piele deshidratată la interior. Totusi, chiar și așa, e de preferat să nu îl folosești pe ten.

Variante pentru uleiul de cocos

Ce poți folosi dacă uleiul de cocos nu e potrivit pentru pielea ta? Să știi că ai mai multe variante. Dacă vorbim de pielea de pe corp, poți folosi creme onctuoase. Acestea sunt mai grase și hrănesc pielea mult mai bine. Astfel, pielea ta nu va mai fi uscată, dar nu va fi nici încărcată excesiv. În plus, există și loțiuni speciale pentru corp.

Dacă vorbim de ten, ai alte opțiuni. De exemplu, poți folosi seruri uleioase speciale concepute pentru a fi folosite pe ten. Desigur, și aici cremele mai grase sunt o variantă bună. O altă variantă sunt măștile faciale. Ele pot oferi o hidratare și o hrănire suplimentară. În plus, tenul arată mult mai bine după folosirea lor. Nu ezita să le încerci!

Așadar, uleiul de cocos are multe beneficii, dar nu neapărat pe tenul nostru. Cel mai bine e să ne îndreptăm spre produse gata preparate când vine vorba de ten. Iar produsele din bucătărie e bine să rămână în bucătărie. Cu atâtea opțiuni de produse cosmetice pe piață, ar fi bine ca produsele din cămară să fie folosite exclusiv pentru gătit. Iar dacă simțim nevoia să folosim ulei pe piele, găsim în farmacii suficiente uleiuri special formulate. Asta dacă vrem ca produsele puse pe piele să și aibă un efect real.

Beneficiile uleiului de cocos…in bucătărie!

Tot mai multă lume alege acest ulei și în bucătărie deoarece este rezistent la temperaturi ridicate și își păstrează proprietățile, neavând efectele nocive ale celorlalte tipuri de uleiuri.

  • Îl poți folosi în salate
  • Adaugă-l în ceai sau în lapte pentru aromă delicioasă
  • Adaugă-l în smothie data viitoare, atât pentru gust, cât și pentru vitamine
  • poți să îl adaugi la prăjituri, fursecuri și batoane nutritive
  • poate înlocui uleiul și untul la gătitul de zi cu zi (încearcă cartofii!)

Uleiul de cocos, folositor și în gospodărie!

Uleiul de cocos este un produs care te ajută la toate! Data viitoare când te pregătești de curățenia generală, asigură-te că îl ai prin preajmă:

  • mobila ta va străluci cu soluția compusă din ulei de cocos, suc de lămâie și oțet de mere
  • obiectele de piele pot fi lustruite cu acest ulei
  • cada și dușul se curăță foarte ușor cu uleiul de cocos

Cum îl alegi?

Asemenea uleiurilor pe care le folosești zilnic, precum cel de măsline, uleiul de cocos poate fi și el virgin, extravirgin, presat la rece sau la cald, dar și rafinat sau nerafinat. Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le oferă uleiul de cocos, trebuie să îl alegi pe cel potrivit. În primul rând, alege-le pe cele cât mai naturale, bio sau ecologice pentru a te bucura de cele mai bune servicii, de la pregătirea produsului până la ambalare și transport. Și ai grijă să fie în recipient de sticlă, nu de plastic pentru a nu-i schimba proprietățile și gustul.            

Așteptăm să citim și despre experiența ta cu uleiul de cocos, cum îl folosești și ce părere ți-a lăsat. Folosește fără frică secțiunea de comentarii! Te așteptăm, desigur, și în magazinul nostru online. Găsești acolo măști faciale pentru toate gusturile. Încearcă-le și spune-ne care e preferata ta! Noi avem deja câteva favorite. Dacă nu știi pe care să le alegi, scrie-ne și te ajutăm noi!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *