Skincare

Cum ne pregătim tenul de primăvară?

Soarele dulce, zilele lungi și florile de pretutindeni par să indice un singur luncru: primăvara care sosește cu pași repezi. Și această schimbare se resimte peste tot, nu numai în natură. Organismul nostru trebuie și el să se adapteze acestor modificări, iar tu îl poți ajuta. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci această tranziție mai ușoară!

Mai întâi de toate, curățenia de primăvară

Acest obicei sănătos ar trebui să fie făcut măcar la schimbarea anotimpurilor. Ce ai zice de o verificare a produselor de îngrijire? Sfatul nostru este să le aduni pe toate la un loc (da, pe toate), din toate sertarele și portfardurile. S-ar putea ca de o parte din ele să fi uitat chiar!  Verifică-le data expirării și aruncă-le pe cele expirate, chiar dacă sunt noi și nici măcar nu le-ai scos din ambalaj. Îți pot agrava anumite probleme ale tenului sau pot duce chiar la apariția altora. Spală portfardurile cu soluție antibacteriană și curăță pensulele. Tenul tău îți va mulțumi!

Schimbă produsele de make-up și consistența lor

Dacă în timpul iernii tindem să folosim produse care au o consistență mai grea, mai ales bazele de machiaj și corectoarele, în anotimpurile călduroase încearcă să schimbi acest lucru. Acest produse grase, uleioase și grele, alături de transpirație și umiditate, încarcă tenul și pot provoca iritații, erupții și acnee. Fă această tranzacție încet, trecând de la fonduri de ten la creme de tip BB sau CC. De asemenea,  această perioadă este perfectă pentru abordarea unui machiaj ușor, discret, care să nu încarce tenul foarte mult. Alege culori deschise, care să îți pună trăsăturile în evidență. Și tot acum poți alege și produse organice, prietenoase cu pielea ta. Testează-le mai întâi pentru a vedea cum se comportă pielea ta cu acestea și vezi ce ți se potrivește.

Exfolierea tenului, în continuare valabilă

Pentru că razele soarelui sunt mai puternice începând cu aceste luni, multe persoane sar peste acest pas din rutina de îngrijire a tenului. Nimic mai greșit! Exfolierea rămâne în continuare un must do, mai ales pentru că pielea va fi mai încărcată. Să nu uităm de SPF, de transpirație, umiditate, ceea ce duce la înfundarea porilor. Asigură-te că îți exfoliezi tenul, dar cu produse blânde care să îți lase tenul radiant.

Curățarea tenului – cum o realizăm acum?

Aplicăm aceeași regulă ca în cazul produselor de machiaj – trecem de la produsele cu consistență cremoasă la cele ușoare. Și nu uităm că acum pielea începe să producă ulei de una singură. De aceea, un produs de curățare cu o formulă de tip gel sau o apă micelară ține sub control excesul de sebum care poate apărea în aceste perioade ale anului.

Hidratarea

Începem cu cantitatea de apă care pe care trebuie băută. Știm cu toții teoria, nevoie de a bea apă crește cu cât zilele sunt mai călduroase. Asigură-te că vei consuma cantitatea potrivită pentru că aceasta nu numai că asigură buna funcționare a organismului, ci îți hidratează și pielea. Bineînțeles, nu uităm nici de crema hidratantă care nu dispare din rutina de îngrijire a pielii. Ai grijă să aibă și aceasta o consistență ușoară care intră ușor în piele. Uită-te și alege ingrediente precum acidul hialuronic, glicolic și algele marine.

Tot acum trebuie să vorbim și despre folosirea serului și a uleiului facial. Acestea sunt ideale de utilizat în timpul anotimpurilor reci când avem nevoie de mai multă hidratare și nutrienți. Le poți păstra și acum, dar alege produse care conțin apă, ușoare, fără să încarce tenul. Deja îi asiguri hidratarea necesară prin produsele de bază, creme și măști aplicate săptămânal.

Ai grijă la alergii!

Primăvara poate fi un anotimp frumos sau…dezastruos pentru cei alergici! Chiar dacă nu știi să ai o astfel de alergie, fii atent la cum se comportă tenul tău în această perioadă. Urmărește mai ales zona din jurul ochilor unde pot apărea pungi, riduri, dar și usturimi. Dacă apar astfel de inflamații, cel mai bine ar fi să te programezi cât mai repede la un dermatolog pentru a-ți rezolva această problemă sezonieră!

SPF-ul rămâne prietenul de bază

Vremea călduroasă aduce cu ea și raze solare puternice și, ei bine, periculoase! Pete, riduri, linii fine, dar și cancerul de piele se numără printre daunele provocate de aceste raze. Știi că noi insistăm pe beneficiile acestui tip de produs (caută articolele pe blog), iar acum, mai mult ca niciodată, necesitatea sa crește. Poate încă nu mergi la plajă sau nu stai la soare mai mult decât de obicei, însă chiar și cele 10-15 minute de expunere sunt dăunătoare și nu se iartă. Adevărul este că aplicarea cremei cu factor de protecție solară trebuie să facă parte din rutina noastră, fiind la fel de important precum curățarea și chiar hidratarea tenului. Nu uita să aplici SPF-ul pe întreg parcursul zilei, ori de câte ori este nevoie.

Noile tale accesorii preferate

Probabil ai ghicit care sunt – ochelarii și pălăria de soare. Și nu, nu e prea devreme pentru că razele soarelui deja sunt mai puternice comparativ cu iarna care abia a trecut. Fața și în special ochii au nevoie de o îngrijire specială. SPF-ul și aceste accesorii îți pot salva pielea de arsuri, roșeață, inflamații și îmbătrânire prematură. În plus, dau o notă elegantă ținutei tale așa că scoate-le de la naftalină!

Răsfăț la SPA

Acum este momentul ideal pentru o vizită la esteticiană, atât pentru relaxarea ta, dar și a tenului tău. Un tratament facial este bine venit, o curățare și o hidratare profundă, iar niște sfaturi de la profesioniști nu strică.

Până ajungi la salon, însă, bucură-te de răsfăț chiar la tine acasă cu ajutorul produselor cosmetice preferate. La urmă, aplică o mască care să te alinte; alege-o pe cea potrivită pentru tine și nevoile tale din această săptămână. Poate ai avut niște zile epuizante la birou și meriți o revitalizare. Sau poate vrei mai multă hidratare pentru tenul tău. Oricare ți-ar fi dorința, la noi o poți îndeplini, așa că aruncă o privire pe site-ul nostru pentru a-ți alege masca dorită.

Până data viitoare, o primăvară frumoasă atât pentru tine, cât și pentru pielea ta!          

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *