Skincare

Beneficiile uleiului de Tea Tree

Uleiul esențial de Tea Tree, cunoscut și sub denumirea de Ti Tree, este un ulei versatil, provenit din Australia, fiind popular datorită proprietăților sale antiseptice și antifungice. Folosit secole la rând ca medicament tradițional, uleiul de Tea Tree este disponibil pe scară largă sub formă concentrată sau diluată, având o mulțime de utilizări. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care acest ulei esențial contribuie la o piele sănătoasă și luminoasă.

De-a lungul anilor, remediile naturiste pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, și în special afecțiunilor pielii au început să fie tot mai căutate. Printre varietățile oferite de natura însăși, uleiul de Tea Tree se regăsește printre cele mai eficiente și sigure opțiuni pentru a scăpa de problemele pielii. Piața actuală este saturată de produse precum săpunurile sau gelurile de duș pe bază de Tea Tree ce îți lasă pielea luminoasă și netedă. Dar, cu toate acestea, este important ca mai întâi să cunoști câteva aspecte legate de acest produs naturist pentru a identifica daca este potrivit pentru tine.

Tea Tree – o scurtă privire de ansamblu

Uleiul de Tea Tree reprezintă un extract din arborele de ceai australian, Melaleuca Alternifolia. Acesta e un arbust folosit în scop terapeutic de către triburile australiene. Denumirea lui provine din faptul că frunzele sale erau folosite ca înlocuitor al ceaiului. Și totuși, după scurt timp, australienii au descoperit numeroasele beneficii pe care uleiul arborelui de ceai le poate oferi și pielii. Astfel, au început să se documenteze și să aplice frunzele pe tăieturi, arsuri și chiar infecții pentru a le vindeca. Efectele uimitoare ale acestui ulei esențial rezultă din conținutul mare de terpene, având un efect considerabil antiseptic.

Cum funcționează?

Acest ulei esențial este deosebit de bun pentru pielea cu tendință de îngrășare, respectiv pentru pielea predispusă la acnee. El contribuie la vindecarea cicatricilor lăsate de coșuri sau de acneea severă. Nu este de mirare, deci, de ce mulți experți în domeniul cosmetic îl utilizează într-o varietate de produse de îngrijire ale pielii.

Acneea, la origine, este o afecțiune inflamatorie ce se declanșează conform unor condiții dezvoltate la nivelul pielii. Dacă una dintre aceste condiții este eliminată, aceasta nu se mai poate dezvolta. Astfel, aplicarea unui produs ce conține ulei de Tea Tree pe zonele afectate va ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriilor de la nivel tegumentar. Acest lucru se întâmplă datorită proprietăților sale antiseptice. Luptă împotriva acneei, eliminând una dintre condițiile ca acneea să se răspândească și să persiste.

Metoda 1 – tratament local

Când cumperi ulei de Tea Tree, asigură-te că alegi produsul potrivit și că este 100% pur. Sigur nu îți vei dori să aplici substanțe chimice neoriginale pe piele atunci când tratezi un focar de acnee. Este recomandat, astfel, să achiziționezi uleiul de la cel mai apropiat plafar, ori de pe site-uri de încredere unde poți accesa cu ușurință recenziile oamenilor.

Pentru a-l aplica direct pe piele, este important să îl diluezi. Astfel, te asiguri că obții un echilibru asupra substanțelor și diminuezi din efectul său la nivel cutanat. Practic, cu cât este mai concentrat, cu atât te vei alege cu o iritație acută. Iar asta îți va dai bătăi de cap pentru a o trata. Totuși, în cazul în care apare iritația, curăță de îndată zona. Folosește un gel de curățare și apă și aplică o cremă hrănitoare, hidratantă.

Pune doar câteva picături diluate pe un bețișor de urechi, după care aplică pe zona afectată – va fi mai mult decât suficient pentru a dezinfecta și usca local. În ceea ce privește timpul de utilizare, ar fi necesar să îl lași să acționeze câteva ore. Ulterior, poți curăța zona cu un gel de curățare blând, ca în final să aplici cremă. Nu uita că fiind un ulei esențial, nu trebuie să faci abuz de acesta, ci să îl folosești la maximă nevoie.

Metoda 2 – tratament extins

Uleiul de Tea Tree se regăsește în multe produse de îngrijire tocmai datorită capacității sale imense de a distruge bacteriile. Astfel, nu este de mirare faptul că este o alegere populară în materie de vindecare a pielii. Dacă te afli în căutare de astfel de produse, poți începe printr-o vizită rapidă pe site-ul nostru. Acolo vei găsi măști coreene cu Tea Tree, special concepute pentru a-i oferi tenului tău curățarea și răsfățul mult râvnite.

Pe lângă produsele obișnuite găsite în magazine precum măștile faciale, cremele, sau loțiunile tonice, destinate în special tenului, uleiul de Tea Tree este ramificat și în alte arii, specifice îngrijirii scalpului și a unghiilor. Iată cum!

Poți utiliza uleiul de Tea Tree și în tratarea scalpului. El este blând și foarte eficient în combaterea bacteriilor aferente părului. Fie că vorbim despre mătreață, vârfuri despicate, sau simple mâncărimi, folosirea uleiului s-a dovedit prielnică pentru majoritatea persoanelor cu scalp sensibil. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva picături pe scalp și să îl masezi câteva minute înainte. Apoi șamponezi și gata! Dacă vei forma un obicei, vei avea un scalp sănătos, cu păr bogat și strălucitor, demn de invidiat.

Legat de îngrijirea unghiilor, uleiul de Tea Tree este inamicul naturist cel mai mare împotriva infecțiilor fungice. Uleiul de Tea Tree funcționează la fel de eficient precum produsele farmaceutice convenționale dedicate unghiilor puternice și strălucitoare. Răsfață-ți unghiile din confortul casei tale! Amestecă 2 picături de ulei esențial într-o jumătate de linguriță de vitamina E și masează-ți unghiile și cuticulele. Lasă amestecul să acționeze pe unghii în jur de 30 de minute. Apoi clătește cu apă caldă și hidratează-le corespunzător.

Concluzie

După cum ai putut vedea, uleiul de Tea Tree este un tratament foarte eficient împotriva numeroaselor probleme ale pielii. Includerea uleiului de Tea Tree în rutina ta de îngrijire te va ajuta mai mult decât ai putea crede. Vei observa cum, treptat, ți se va dezvălui o piele proaspătă, strălucitoare și sănătoasă, pe care probabil nu ai mai putut să o zărești încă din copilărie. Cu toate acestea, din păcate, ca orice produs de pe piață, nu este tolerat de toată lumea. Așadar, nu uita să testezi mai întâi pe o parte mică a pielii înainte să îl folosești cu regularitate.

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *