Skincare

Cum să ai grijă de mâinile tale

Deși petrecem foarte mult timp în confortul și igiena caselor noastre, mâinile au totuși de suferit. Săpunurile și gelurile dezinfectante pe care le folosim tind să ne afecteze pielea, așadar este necesar să fim atenți la acest aspect. La fel cum ne îngrijim zilnic tenul, folosind produse specifice, mâinile noastre tânjesc după o rutină corectă. Așadar, nu trebuie să uităm că și mâinile au nevoie de toată atenția noastră.

Mâinile noastre depun eforturi în fiecare zi. De la tastat ore în șir la calculator, la ținut pungile grele de cumpărături sau tăiat legume, putem spune că sunt ca niște mici eroine. Din cauza atâtor activități, pielea se usucă iar unghiile se rup ușor. De aceea este important să îți creezi o rutină zilnică de îngrijire a mâinilor. Iar în acest articol vei afla modalitățile prin care îți poți menține mâinile catifelate.

Folosește cremă de protecție solară

Dacă încă nu ai devenit prietenă cu SPF-ul, este timpul să o faci! Folosirea zilnică a cremei de protecție solară te apără de petele pigmentate, arsurile solare, riduri premature, și, cel mai important, de cancerul de piele. Aplică protecția solară pe mâini înainte de a ieși din casă, chiar și în timpul iernii. Și, deși nu vei putea vedea rezultatele imediat, în zece ani vei fi recunoscătoare pentru acest lucru. Așadar, cu cât vei începe mai repede această rutină, cu atât mai bine pentru sănătatea pielii tale.

Crema de protecție solară recomandată este de cea cu factor de protecție cât mai mare, ideal fiind 50. De asemenea, este necesar să reaplici de fiecare dată când te uzi pe mâini sau petreci foarte mult timp în soare. Pe de altă parte, în anotimpul rece, când temperaturile sunt foarte scăzute, mâinile trebuie protejate cu ajutorul mănușilor. Soarele nu este suficient de puternic să le dăuneze cu adevărat. Însă dușmanul lor devine acum aerul înghețat.

Hidratează mereu mâinile

Și, pentru că tot am menționat despre efectul anotimpului rece, să ne concentrăm asupra texturii aspre a mâinilor. Se spune că îți poți da seama de vârsta cuiva doar uitându-te la mâinile acelei persoane. Când vezi niște mâini aspre, rigide, te gândești automat că sunt muncite. Mâinile, încep să prezinte primele semne de îmbătrânire după vârsta de 25 de ani. Treptat, pielea își pierde din elasticitate și țesuturile nu mai dețin suficientă apă. Iar din cauza acestui lucru, pielea începe să crape, capătă un aspectdur șiapar diverse iritații alături de senzația de mâncărime.

Există, din fericire, o mulțime de produse pentru îngrijirea mâinilor pe care le poți folosi pentru a încetini acest proces. Pe lângă crema SPF, obligatorie, experții recomandă utilizarea cremelor sau loțiunilor hidratante în fiecare zi.

Dar trebuie să acorzi mare atenție ingredientelor. Acest lucru este recomandat, deoarece nu toate sunt compatibile cu pielea ta. Alege produse pe bază de niacinamidă (vitamina B3), acid hialuronic sau unt de shea pentru hidratarea și regenerarea pielii. Nu uita, totodată, să te ferești de produsele care conțin parfum. Acesta, nu numai că reprezintă un element iritant, ci îți poate declanșa sensibilitatea pielii, indiferent de tipul acesteia.

Evită pe cât posibil mediul umed și fierbinte

Apa, resursa indispensabilă vieții, ne aduce atât beneficii, cât și lucruri mai puțin pozitive. Deși există o tehnică pentru a curăța mâinile corect, un lucru este sigur. Nu trebuie să folosești apă fierbinte pentru a te spăla! Aceasta elimină uleiul natural de care are nevoie pielea pentru a rămâne impermeabilă. Totodată, distruge și bacteriile bune care te apără împotriva diverselor boli.

 În plus, contrar așteptărilor, apa la temperaturi ridicate nu îți va aduce automat niște mâini curate. Spălarea acestora cu apă călduță și cu săpun hidratant va fi de ajuns pentru a-ți asigura mâini fine și curate. Iar un alt secret este să nu exagerezi. Conform ultimelor cercetări, s-a constatat faptul că spălarea frecventă a mâinilor, pe o perioadă lungă de timp, poate provoca modificări în structura pielii. Astfel, poți căpăta leziuni cronice precum dermatite sau eczeme.

Folosește măști specifice pentru mâini

Nu doar fața și gâtul tău merită o rutină dedicată îngrijirii pielii. Mâinile tale au nevoie de răsfăț specializat, cel puțin o dată pe săptămână. Și după cum am menționat și anterior, nu doar folosirea unei creme SPF și evitarea expunerii la apă fierbinte este de ajuns. Fiind o zonă expusă constant la numeroși factori dăunători, ar fi nevoie să beneficieze de un plus de atenție.

Pentru asta au apărut măștile de mâini. La fel ca măștile de față, acestea reprezintă o modalitate ușoară de a le oferi mâinilor tale îngrijirea de care au nevoie. Totodată, măștile vin cu o doză suplimentară de ingrediente active. De acestea nu te poți bucura doar din cremele cumpărate. Măștile de mâini vin în completarea celorlalte produse de îngrijire. Sunt cu adevărat excelente pentru a le readuce nivelul de hidratare recomandat.

Iar dacă nu te-am convins deja, măștile tip mănușă sunt foarte ușor de utilizat. Atunci când urmărești serialul preferat, aplică-ți măștile hidratante pe mâini. Iar înainte ca episodul să se încheie, vei avea garantat mâinile catifelate și complet hidratate. Te invităm pe pagina magazinului nostru și te sfătuim să încerci masca hrănitoare de la The Saem. Este ideală pentru hrănirea în profunzime a mâinilor tale.

Nu uita de cuticule!

Spălările frecvente pe mâini pot să îți afecteze unghiile, în special cuticulele. Când aceste sigilii devin uscate și deshidratate, se rup. Astfel, apa și umezeala pătrund mai ușor în unitatea unghiei. Acest lucru poate duce la infecții bacteriene dureroase, iritații și umflături. Din acest motiv, este interzisă tăierea cuticulelor. Pentru a-ți păstra cuticulele sănătoase,  după duș le poți împinge înapoi ușor, întrucât atunci sunt suficient de moi.

Zona din jurul cuticulelor este foarte delicată. Așadar, este comun ca acestea să crape sau să se dezlipească. În cazul în care cuticulele tale nu se află într-o stare bună, îți recomandăm să folosești ulei de cuticule sau chiar ulei de nucă de cocos. Surplusul de grăsime se absoarbe rapid și ajută la hidratarea și întărirea paturilor de unghii.

În mod clar, îngrijirea mâinilor este importantă din numeroase aspecte. Dacă petreci câteva minute pe zi, cu siguranță vei observa o mare diferență, mai ales pe termen lung. Iar în cele din urmă, rutina de îngrijire depinde de nevoile și obiectivele tale. Așadar, acordă-le mâinilor tale o mână de ajutor și nu vei regreta!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *