Skincare

Îngrijirea ochilor

Îngrijirea ochilor este adesea neglijată. Rimelul și conturul de ochi sunt de neînlocuit, însă când și cum ne îngrijim ochii? Vorbim despre una dintre cele mai importante părți ale corpului nostru minunat. Se zice că ochii sunt oglinda sufletului și tocmai pentru că au atâtea de arătat, trebuie să avem grijă de ei. Mai ales pentru că știm că este o zonă delicată, sensibilă, ce necesită îngrijire specială. Haide să aflăm împreună cum ne comportăm cu ochii noștri!

Hidratarea corectă

Apa se dovedește a fi bună pentru fiecare parte a corpului nostru. Ochii nu fac nici ei excepție de la acest lucru! De aceea hidratarea este bună și pentru îngrijirea ochilor. Asigură-te că bei suficientă apă pentru ca al tău corp să funcționeze la starea sa optimă. Ce se întâmplă la nivelul ochilor dacă uiți să bei apă? Ei bine, zona sensibilă a ochilor va fi imediat afectată. Prin urmare, te poți confrunta cu senzație de uscare și diferite iritații.

Fructe și legume din plin

Corpul tău are nevoie de vitamine luate pe cale cât mai naturală. Așa că profită de varietatea de fructe și legume care îți asigură acest aport. Astfel, te poți ocupa de îngrijirea ochilor din interior. Consumă-le frecvent, de preferat chiar zilnic, iar vederea ta va avea doar de câștigat!

Igiena de bun simț

Ai auzit, mai ales în această perioadă, de bacteriile care par să se țină scai de mâinile noastre. Asigură-te că le speli ori de câte ori este nevoie și evită să îți atingi ochii sau zona din jurul lor. Îi poți infecta, irita sau chiar să transmiți boli.

Mediul curat

Nu numai mâinile trebuie să fie curățate frecvent. Mediul în care locuiești, dar și cel în care lucrezi trebuie să fie și el curat. Praful și murdăria îți pot provoca alergii, iritații, afectându-ți ochii. Aspiră, șterge praful, aerisește încăperea și nu îți aglomera spațiul de lucru. De asemenea, ai grijă la prosoapele de baie pe care le folosești: ele sunt personale și trebuie schimbate regulat. Și nici lenjeria de pat nu face excepție – schimb-o săptămânal sau de câte ori este nevoie. Ai fi uimită de numărul de bacterii, celule moarte și praf adunate în fețele de pernă pe care le îndrăgești atât de mult!

Soarele, mai bine prieten decât dușman

Știm că iubești soarele. Însă pentru că se dovedește a fi și dăunător, ai grijă să te protejezi în mod corespunzător! Crema de protecție solară nu îți apără ochii. Dar cel mai simplu mod de a face acest lucru este să te asiguri că porți o pereche de ochelari de soare cu lentile potrivite, care să te protejeze de razele nocive. În plus, vei fi foarte chic!

Fii blândă cu pielea ta

Blândețea este cheia îngrijirii pielii tale, indiferent că e vorba de îndepărtarea machajului, aplicarea cremei preferate sau a fondului de ten. Pielea de sub ochi este foarte subțire și necesită o îngrijire delicată. Iată câteva modalități prin care poți fi mai blândă cu pielea ta.

Îndepărtarea machiajului este uneori un proces dificil, mai ales după o zi obositoare de lucru sau după o petrecere care s-a întind până în zorii zilei. Indiferent de care ar fi motivul, nu ai nici măcar o scuză pentru a sări peste acest pas! Ai grijă să aplici produsul preferat demachiant pe o dischetă de bumbac, iar apoi să îl apăsați ușor pe piele, cu mișcări exterioare, până ce machiajul este complet îndepărtat. Iar când vine vorba de aplicarea produselor de îngrijirea ochilor, se recomandă să folosim degetul inelar. Aplicăm produsul cu mișcări circulare, înconjurând zona ochilor până când crema este absorbită de piele.

Răsfăț săptămânal

…și nu numai! Ori de câte ori îți simți pielea din jurul ochilor obosită, uscată sau iritată, apelează la un masaj relaxant. Vei găsi mai multe despre masajul facial într-un articol anterior de pe blogul nostru. Cel mai simplu este să folosești un aparat special de masaj precum cu roller facial care te va ajuta să aplici diferite mișcări. Se recomandă să înconjori zona ochilor cu mișcări circulare, rezultatul fiind unul pe măsură. Ochii umflați își vor reveni ușor, dar sigur, circulația se va îmbunătăți și ochii vor arăta mai odihniți și mai relaxați.

Cearcănele, bată-le vina!

Pe cât de supărătoare, pe atât de comune sunt aceste cearcăne care par că se țin scai de noi în anumite perioade! Prima metodă de recuperare nu este aplicarea unui anticearcăn minune, puternic, care să compenseze lipsa de somn, ci tocmai câteva ore bune de odihnă! Asigură-te că nu îți obosești ochii nici la calculator, la alte gadget-uri sau chiar și la citit. Dacă te confrunți cu cearcănele, alege o cremă de ochi cu ingrediente precum cafeina și vitamina K.

Ai grijă la laptop!

Calculatorul face parte din viața noastră mai mult ca oricând. Ne ușurează munca, însă pentru ochiii noștri poate deveni dăunător. Lumina poate fi prea puternică pentru ei, viteza cu care trebuie să citim documentele, calculul cu cifre mari ne pot obosi. Ce este de făcut dacă serviciul nostru implică utilizarea tehnologiei de acest fel? Ei bine, asigură-te că respecți regulile (poziția scaunului, a monitorului etc), dar și că iei pauze regulate. Cea mai cunoscută regulă este 20-20-20: la fiecare 20 de minute, uită-te timp de 20 de secunde la un obiect aflat la 20 de metri depărtare de tine. Este ca un exercițiu fizic eficient, dar pentru ochi!

Cum alegem produsul potrivit pentru îngrijirea ochilor?

Cu atâtea opțiuni pe piața acestui domeniu, ne este greu să alegem un produs care să își facă bine treaba. Adică să ne îngrijească ochii și pielea lor sensibilă. Dacă vrei să folosești crema de ochi în prima parte a zilei, ai grijă ca această să te protejeze de tot ceea ce urmează să ți se întâmple pe parcursul zilei. Ne referim la inamicii pe care îi vei întâlni în calea ta – praful, microbii, dar și razele agresive ale soarelui. De asemenea, crema de ochi trebuie să și hidrateze și să lumineze ochii pentru a reduce aspectul cearcănelor în cazul în care nu ai reușit să te odihnești în mod corespunzător.

Dacă în prima parte a zilei crema trebuie să formeze o barieră protectoare pentru pielea delicată, seara scopul său este de a reface aspectul pielii. Poți alege un produs mai consistent care să conțină ingrediente minune pentru ochii tăi precum colagenul, retinolul și chiar acidul hialuronic.

Și pentru că tenul merită o hidratare mai profundă din când în când, asigură-te că te relaxezi măcar o dată pe săptămână. Poți lua o pauză de la tehnologie și să te delectezi cu alte activități. Dacă adaugi și o mască facială de pe site-ul nostru, îți garantăm că te vei simți o altă persoană, mai veselă, mai relaxată, mai plină de viață!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *