Skincare

Reguli de aur pentru un ten sănătos

Te-ai întrebat vreodată care sunt trucurile pentru o piele strălucitoare? Crezi că secretul unui ten radiant constă doar în investițiile la saloanele de înfrumusețare? Cu toții am ajuns, de-a lungul timpului, să căutăm noi metode de a ne menține pielea tânără și catifelată. Totuși, de multe ori am întâmpinat obstacole sau observam, pur și simplu că rezultatul dorit se află departe. Bineînțeles că baza acestui țel este o rutină de îngrijire potrivită, însă la aceasta mai trebuie adăugați câțiva pași esențiali. Iată mai jos unele dintre cele mai importante reguli pentru un ten sănătos.

Goana după o piele ca în povești a creat un scop după care toți încercăm să ne ghidăm cu sfințenie. Suntem martori zi de zi la efectele factorilor externi și interni, care ne fac pielea să pară fără vlagă. Iar pe parcursul trecerii timpului, acest efect de piele obosită se accentuează.

Cu siguranță că acest lucru ar putea să te ducă automat cu gândul că faci ceva greșit. Astfel, tinzi să investești foarte mult în produse care nu sunt neapărat necesare, ori să îți supra-încarci tenul cu acestea, crezând că îi faci un bine. Află că pielea poate să coopereze cu tine chiar și atunci când modifici lucruri minore din viața ta, pe care înainte nu le-ai fi considerat dăunătoare.

Evită să îți ștergi fața cu prosopul

Probabil greu de crezut, dar este adevărat că atunci când te ștergi pe față cu prosopul faci o mare greșeală. La fel ca majoritatea trucurilor de înfrumusețare din zilele noastre, metoda de uscare a tenului fără prosop provine din Coreea. Acolo este o practică obișnuită ca femeile să nu își usuce fața cu prosopul, fiind o rutină practicată încă din cele mai vechi timpuri. Marele ei beneficiu este faptul că uscarea naturală a tenului este o metodă blândă și nu dăunează deloc pielii.

Frecarea feței de prosop este o cale sigură spre iritare. Totodată, prosoapele, la fel ca orice altă suprafață cu care intrăm în contact, pot colecta bacterii. Acestea pot fi distribuite ușor pe piele chiar când tapăm ușor tenul. Rezultatul se observă în special atunci când apar erupții și iritații fără vreun motiv special. În plus, chiar și prosoapele proaspăt curățate ar putea să reprezinte o sursă sigură de infectare. Un prosop agățat pe o rază de 6 până la 20 de metri de toaletă poate să absoarbă bacteriile din ea prin intermediul aerului.

Schimbă-ți fețele de pernă regulat

Tuturor ne place senzația aceea când ne așezăm capul pe pernă iar aceasta este moale și miroase proaspăt. Nu este doar o simplă euforie de moment, ci ar trebui să fie și o necesitate pentru sănătatea corpului și a minții – căci altfel e somnul atunci când dormi pe suprafețe curate și înmiresmate. Și deși lenjeria de pat poate fi schimbată o dată pe săptămână, fețele de pernă trebuie înlocuite mult mai des. Asta dacă vrei să te asiguri că faci tot ce e nevoie pentru un ten sănătos.

Conform specialiștilor, se recomandă schimbarea fețelor de pernă la maxim 2 zile.Argumentul constă în faptul că acestea colectează celulele moarte de pe piele, transpirația, bacteriile și alergenii pe tot parcursul nopții. În plus, murdăria provenită de pe păr se va refugia în țesătură, reprezentând un factor în plus pentru apariția coșurilor și a punctelor negre.

Astfel, o față de pernă murdară reprezintă un mediu propice pentru bacterii și ciuperci, care îți pot pune sănătatea în pericol. Din păcate, indiferent de cât investești în produsele de îngrijire ale tenului, efectele lor benefice pot fi anulate doar prin faptul că pui capul pe o față de pernă murdară. Și că tot ne aflăm în aceeași direcție, nu uita că este la fel de important și să îți schimbi pernele la 2 ani, pentru a elimina orice risc de infectare.

Oprește-te din a folosi burețelul de machiaj

Buretele are un simplu rol – acela de a absoarbe produsul ce trebuie aplicat. Astfel, fondul de ten pătrunde adânc în straturile sale și din cauza umezelii se vor dezvolta bacterii. Dar poate te gândești că îl cureți mereu cu mare atenție până nu mai conține deloc produs în el. Totuși, chiar și după ce este spălat cu apă și săpun, acesta nu este cu adevărat curat.

Dacă tai burețelul pe jumătate și te uiți în interior, poți vedea că încă mai este urmă de produs. Cam supărător, nu? Din păcate, trebuie să știi că nici dacă îl dezinfectezi nu poți ucide bacteriile refugiate în straturile lui. Cu cât o suprafață este mai poroasă, cu atât este mai dificilă dezinfectarea corespunzătoare. Bureții sunt exemplul perfect pentru textura imposibil de curățat complet. Așadar, dacă utilizezi unul de obicei, sfatul nostru ar fi să renunți și să alegi să folosești în schimb o pensulă de machiaj. Acestea se pot curăța în mod eficient pentru a fi folosite fără grijă. În plus, te asiguri că ai un ten sănătos.

Înlocuiește dușurile cu apă fierbinte

Deși dușurile ocazionale cu apă la temperatură ridicată sunt o plăcere nevinovată a vieții, acestea pot face mai mult rău pielii tale. Reține că orice afecțiune a pielii poate fi agravată de un duș fierbinte. Ba chiar, temperatura ridicată elimină sebumul de pe piele, alături de uleiurile naturale ce contribuie la sănătatea pielii tale. În consecință, dintr-un ten sănătos, tenul devine deshidratat și uscat.

Dușurile cu apă la temperatura camerei sau cu apă rece sunt mai bune pentru pielea ta. Apa la temperatură scăzută ajută la micșorarea porilor, prevenind înfundarea lor cu murdărie. În plus, contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui care influențează, totodată aspectul proaspăt al pielii.

Dezinfectează-ți telefonul des

Telefonul este unul dintre cele mai murdare articole pe care le deținem. Și, nu mințim când spunem ca acestea dețin de 10 ori mai multe bacterii decât vasele de toaletă. Totuși, cu siguranță te regăsești într-o secvență din următoarele. Te observi mâncând cu el în mână, luându-l după tine la baie, antrenându-te cu el sau lăsându-l pe diverse suprafețe contaminate. Și, de multe ori, uiți să îl cureți chiar după acțiunea respectivă.

Află că bacteriile pot trăi confortabil pe telefonul tău datorită faptului că aceștia se înmulțesc în locuri calde. Bacteriile se transferă pe piele atunci când îl lipești de obraz. În consecință, tenul tău va fi predispus la iritații, pori încărcați și acnee. Așadar, soluția ar fi să cureți telefonul de fiecare dată când ai ocazia sau dacă nu, să vorbești în căști, ori la difuzorul său.

Acum că ai aflat unele dintre cele mai importante reguli pentru a avea un ten sănătos, asigură-te că nu vei neglija niciodată aceste aspecte, indiferent de cât de banale ar părea. Poate îți va fi greu la început să te obișnuiești cu unele dintre ele, dar treptat, îți va intra în reflex să te asiguri că îl ferești de factorii nocivi.

În plus, nu uita ca este important să îți răsfeți tenul și prin rutina zilnică de îngrijire. Așadar, curăță-l în profunzime, hidratează-l și alintă-l cu măști de față cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ții cont de aceste lucruri, tenul tău va radia de fericire și va fi mai sănătos ca niciodată!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *