Skincare

Antioxidanții și îngrijirea tenului

Un cuvânt ce pare a fi pe buzele tuturor este acela de antioxidanți. Suntem atenți la alimentele și produsele ce îi conțin, discutăm despre ei, dar câți dintre noi știm cu adevărat ce sunt și ce fac aceste substanțe minune? Vrei să știi ce legătură au antioxidanții și îngrijirea tenului? Articolul nostru îți va răspunde la cele mai importante întrebări legate de antioxidanți.

Ce sunt antioxidanții?

Când ne gândim la antioxidanți, putem spune (și pe bună dreptate) că aceștia sunt niște super-eroi a căror misiune este să ne protejeze tenul. Cu siguranță ai auzit de radicalii liberi, molecule instabile ce provoacă mari pagube celulelor noastre sănătoase. Corpul nostru produce în mod natural acești radicali liberi și este perfect normal; situația se schimbă în momentul în care vorbim de o cantitate mare de acești mici inamici ai pielii. Un mediu toxic care expune pielea la poluare, raze UV, fum de țigară și alte substanțe toxice, dar și stresul provoacă o supraîncărcare de radicali liberi. Aceștia vor oxida practic pielea, iar aceasta își va pierde încet, dar sigur din strălucire, iar primele semne de îmbătrânire nu vor întârzia să apară.

Iar acum intră în scenă antioxidanții, adevăratele vedete de astăzi. Antioxidanții și îngrijirea tenului merg mână în mână. Ce fac ei mai exact? Prin folosirea lor zilnică, antioxidanții îți protejează pielea prin limitarea producției de radicali liberi. Totodată, s-a demonstrat că introducerea produselor ce conțin antioxidanți reduc petele apărut din cauza soarelui, asigură hidratarea pentru mai mult timp și încetinește procesul de îmbătrânirii pielii. Pe scurt, după cum am afirmat mai sus, antioxidanții fac minuni!

Ce fac antioxidanții pentru pielea ta?

Numai lucruri bune, după cum ai văzut și mai sus. Dar, dacă este să subliniem câteva beneficii, printre cele mai importante și apreciate sunt cele legate de întinerirea pielii. Da, citești bine: utilizarea zilnică a produselor cu astfel de substanțe îți va reduce aspectul obosit al tenului. Acest aspect este datorat, de cele mai multe ori, strestului cotidian și al mediului înconjurător toxic. De asemenea, persoanele care se luptă cu acnee, riduri fine și roșeață pot observa o îmbunătățire a aspectului pielii și chiar atenuarea unor astfel de semne.

Antioxidanții te mai protejează și de razele solare, venind în ajutor SPF-ului din cremele pe care le utilizezi (sau ar trebui să îl folosești – citește pe blogul nostru mai multe) zilnic. Și antioxidanții formează o barieră care îți protejează pielea de razele UV și a fotoîmbătrânirii.

Totodată, pielea care este deja vizibil afectată de trecerea vremii va fi reînnoită. De exemplu, vitamina C poate stimula producția de colagen de care tenul nostru are atâta nevoie!

Din ce alimente luăm antioxidanții – vedetă?

Dacă te întrebi cum să introduci acești antioxidanți natural, fără ca ei să facă parte din compoziția unor produse, îți prezentăm câteva alimente care fac exact acest lucru. Cele mai cunoscute alimente sunt fructele, în special strugurii negri, dar consumați în întregime. Absolut totul este bun la ei – sâmburii, miezul, coaja! Nici kiwi nu sunt de neglijat, fiind plini de vitamine precum A, C și E. Ambele protejează în mod eficient inima și vasele de sânge, reducând și riscul de apariție al cancerului. 

Afinele sunt și ele fructe vedetă, dar pe bună dreptate pentru că sunt un adevărat produs minune! Vestea bună este că, deși sunt foarte bogate în nutrienți, ele se dovedesc a fi foarte slab caloric, așa că le putem consuma cu încredere pentru că nu ne afectează silueta. Se ocupă și ele de sănătatea inimii. Iar tot din categoria fructelor de pădure, atât de îndrăgite de toată lumea, trebuie să amintim și de zmeură. Ele sunt niște alimente foarte bune de folosit în lupta cu cancerul și alte boli, iar gustul său nu face decât să ne îndemne mai multe să le consumăm!

Ceaiul este una din băuturile preferate de lume; dacă și ție îți place, îți recomandăm să îl alegi pe cel verde. Acesta este un ceai vedetă, plin de antioxidanți care ne menține tineri prin menținerea vitalității inimii, dar și prin caracterul său anticancerigen.

Care sunt cei mai buni antioxidanți pentru pielea ta?

Când vine vorba de îngrijirea tenului, fiecare dorește să știe cât mai multe pentru a ști să aplice ceea ce i se potrivește. Sunt multe tipuri de antioxidanți și fiecare este bun în felul său, având anumite beneficii. Îți prezentăm cei mai populari, alături de beneficiile fiecăruia dintre ei.

Vitamina C este unul dintre cele mai populari antioxidanți, multe femei alegând serumuri și uleiuri care îl conțin. Acum ai aflat și explicația din spatele acestui trend. Pe lângă efectul de tonus muscular pe care îl are, ea reduce vizibil ridurile și liniile fine ale tenului, dar îi oferă și o strălucire naturală. De asemenea, această vitamină ajută la calmarea tenului inflamat, dar și la hidratarea sa. Se folosește dimineața, înainte de ieși din casă pentru a ne proteja de razele dăunătoare ale soarelui. Produsele care o conțin pot fi diverse, de la creme de ochi, ser, ulei până la balsamuri de buze.

Vitaminele

Și dacă tot vorbim de vitamine, nu trebuie să uităm de E! Această vitamină este una dintre substanțele care acționează mult timp, tenul nostrubucurându-se din plin de efectele sale. Este o substanță care protejează pielea de toate ,,influențele” externe dăunătoare. Totodată, vitamina E este des întâlnită în compoziția cremelor de protecție solară, atât de benefică este! Se recomandă folosirea serurilor și cremelor hidratante care au această vitamină în compoziție.

Retinolul, un produs care se bucură de o reputație foarte bună, este de neratat! Dispariția tuturor inflamațiilor de la nivelul pielii pare a fi trecut în cv-ul acestui produs! El îmbunătățește rezistența pielii, reduce umflaturile, roșeața, linii fine și ridurile. Și, pe lângă toate acestea, mai oferă pielii și o fermitate de invidiat. Ce îți poți dori mai mult? Pe lângă creme care îl au în compoziție, îți recomandăm să încerci și tratamente corporale care au acestă substanță.

Iar pentru a începe chiar acum să lucrezi la un ten mai frumos, mai luminos și chiar mai sănătos, încearcă măștile noastre. Îți recomandăm ca, în ritualul săptămânal de îngrijire mai profundă, să testezi masca pentru luminozitate cu vitamina C. Te vei convinge singură de efectele antioxidanților!

Până data viitoare, voie bună și ten luminos!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *