Skincare

Masajul facial

Ai auzit până acum de masajul facial? Zilnic, alergi dintr-un loc în altul, încercând să le împaci pe toate: serviciu, familie, prieteni, îngrijirea locuinței. Așa că nu e de mirare că mai și uiți de cea mai importantă persoană – chiar tu! De aceea, îți recomandăm să ai grijă de tine zilnic, iar rutina de îngrijire este una dintre aceste modalități. Îți faci ție un cadou când ai grijă ca dimineața și seara să îți alinți tenul.

Și, din când în când, îți recomandăm să îi oferi tenului tău un masaj facial. Pe lângă relaxarea instant pe care ți-o va dărui, masajul ajută la tonifierea și revitalizarea tenului. Citește mai jos despre beneficiile masajul, precum și câteva sfaturi pentru a-l practica chiar tu din confortul casei tale!

Care sunt beneficiile masajului facial?

Fie că alegi să te bucuri de un moment de răsfăț la salon, fie că vrei să te relaxezi acasă, pielea ta va fi foarte fericită! Rupe 10 minute din programul tău încărcat pentru a dărui îngrijirii tenului tău. Nu uita de uleiuri și seruri aromate!

În primul rând, mușchii feței vor fi tonifiați și relaxați, tensiunea fiind eliberată. Pe parcursul zilei, noi acumulăm multă tensiune, mai ales la nivelul feței. Fie că suntem stresați, obosiți, concentrați sau încruntați pielea resimte din plin aceste emoții. Când simți asemenea emoții, poți lua o scurtă pauză pentru a te relaxa, masând pielea. Atenție! Mișcările nu trebuie să fie, totuși, foarte agresive, dar nici blânde; ele trebuie să stimuleze, nu să relaxeze până la…somn! Încercând de mai multe ori, diferite mișcări executate cu diverse presiuni. Îți vei da seama care sunt cele potrivite pentru fața ta, care te relaxează și care te energizează.

Stimularea circulației nu se face doar la nivelul corpului, ci și al feței. O scurtă sesiune de masaj realizat dimineața, imediat după trezire, te poate scăpa de senzația de puffiness, ajutând sângele și oxigenul să circule. Este un truc la îndemâna oricui! Totodată, cearcănele pot fi reduse cu ajutorul masajului, eliminându-se fluidele în exces adunate în jurul ochilor. Poți face asta după dușul de dimineața.

Masajul facial, inclus în rutina zilnică, poate avea un adevărat efect de lifting. Asta înseamnă că, pe măsura trecerii timpului, nu vei avea nevoie de operații estetice, tenul tău fiind deja tonifiat. Sângele care este stimulat ajută și el la producerea de colagen și oferă un aspect natural de strălucire.

De asemenea, dacă aplici produsele cosmetice cu mișcări de masaj, acestea vor fi absorbite mai bine de către piele. În plus, acest ritual zilnic poate deveni un mic moment al tău de relaxare zilnică.

De ce ai nevoie pentru masajul facial?

Ai nevoie, în primul rând, de tenul tău care să fie curat și pregătit de răsfăț! Asigură-te că ai îndepărtat machiajul, poți face și o baie pentru a fi deja relaxată. Apoi, te poți ajuta de instrumente precum rola facială din jad și piatra Gua Sha. Acestea sunt printre cele mai achiziționate produse când vine vorba de masajul facial executat acasă. Se recomandă să fie ținute la rece pentru a stimula mai bine circulația. Poți găsi multe filmulețe despre acestea instrumente și cum să le folosești cât mai bine.

De asemenea, când realizezi masajul poți folosi diferite elixire, seruri și măști de față. Aruncă o privire peste măștile noastre; poți alege dintr-o gamă variată, în funcție de nevoile tenului tău: luminozitate, hidratare, calmare sau chiar tonifiere. După aceasta, masează câteva minute, cu degetele sau cu instrumentul ales, în jur de 5-10, asigurându-te că distribui produsul peste tot și pielea ta se va simți alintată!

Cum realizăm masajul facial?

Masajul facial este ușor de realizat și, după câteva încercări, sigur îl vei include în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului.

Astfel, după ce cureți tenul prin demachiere și tonifiere, poți începe procesul de relaxare al feței. Folosește o cremă hidratantă, potrivită tenului tău sau un ser pe care îl încălzești întâi în palme. Nu uita nici de mâini – să fie curate și dezinfectate.

Iar când vine vorba de masaj, există o serie de mișcări care se execută în anumite zone ale feței. Așadar:

  • pornim întotdeauna din centrul frunții și efectuăm mișcări circulare, largi, din interior spre exterior. Insistăm în zona sprâncenelor și a tâmplelor. Se folosesc degetul mijlociu și cel inelar.
  • în ceea ce privește zona ochilor, se realizează mișcări cirulare, dinspre interior spre exterior, pornind de la nas și continuând până aproape de tâmple. Atenție! În această zonă este bine să acționezi cu blândețe pentru că pielea este sensibilă și cea mai predispusă apariției ridurilor.
  • La nivelul bărbiei și al obrajilor ne putem juca cu mișcările. Mișcările se fac de jos în sus, pentru a stimula pielea. Putem netezi, frământa, ciupi și presa ușor.
  • Și în zona gâtului aplicăm mișcări de netezire, de jos în sus, de la bază până la bărbie.

Dacă dorești să îți faci un masaj cu efect de lifting și fermitate, procedurile se schimbă puțin. Zonele în care se concentrează mișcările sunt acelea care se vor lăsa pe măsură ce anii trec. Colțurile gurii, linia pomeților, fruntea sunt câteva dintre ele. Mișcările sunt acum mai energice și se pune mai multă presiune. Dacă nu ai mai încercat până acum, se recomandă să îl efectuezi la un salon de înfrumusețare pentru că experții știu exact ce presiune trebuie aplicată și în ce zonă a feței. Până atunci însă, poți aplica tehnicile descrise mai sus.

Bucură-te de răsfăț!

Nu în ultimul rând, masajul relaxează și toate ne dorim asta! Toate grijile par că dispar când fața noastră este alintată, iar noi ne putem detașa de cotidian. În plus, vom avea o atitudine pozitivă după câteva minute de masaj, prevenind astfel anxietatea și stresul.

Așadar, dacă vrei să îți oferi singură un cadou la sfârșitul unei zile stresante, poți începe să pui în aplicare informațiile pe care le-am împărtășit cu tine. Atât pielea, cât și starea ta îți vor mulțumi pentru momentele de relaxare și grijă! Până data viitoare, ai grijă de tine și de tenul tău!

Iar dacă vrei să îi oferi tenului tău și alt tip de relaxare, te așteptăm în magazinul nostru online. Aici găsești o gamă largă de măști faciale cu care să te răsfeți chiar la tine acasă!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *