Skincare

Ce sunt ceramidele?

În prezent, există foarte multe produse pe piața de skincare din România care conțin ceramide. Multe persoane vorbesc despre importanța ceramidelor pentru piele. Așadar, în articolul de astăzi vom vorbi despre ce sunt ceramidele și ce beneficii au asupra tenului nostru.

Înainte de toate, e bine însă să știi că ceramidele se regăsesc natural în toate tipurile de piele. Astfel, produsele cu ceramide nu sunt destinate exclusiv unui tip de ten. Așa că, le poți introduce în rutină indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Desigur, dacă tenul tău are și nevoie de un plus de ceramide.

Ce sunt ceramidele?

Ceramidele sunt lipide (grăsimi) care se găsesc în mod natural în straturile superioare ale pielii. Ele reprezintă peste 50% din compoziția pielii. Așadar, joacă un rol important în ceea ce privește protejarea pielii împotriva factorilor externi.

Gândește-te la ceramide ca la o substanță care reușește să țină toate celulele pielii la un loc. Astfel, ceramidele formează o barieră protectoare care păstrează umiditatea în piele. De asemenea, ea protejează pielea de factorii de stres din mediul înconjurător (cum e poluarea, de exemplu).

Bariera protectoare

De ce am nevoie de ceramide și în produsele de skincare?

Dacă ceramidele se găsesc deja în piele, de ce ar mai trebui incluse și în rutina de skincare? Ei bine, deși pielea noastră produce multe ceramide, sunt anumiți factori care pot reduce cantitatea și calitatea lor. Aici mă refer la înaintarea în vârstă și la expunerea îndelungată la soare. Prin urmare, pielea tinde să devină mai uscată, deshidratată, aspră și, ulterior, se poate ajunge și la apariția ridurilor. De aceea, e important să suplinim această lipsă a ceramidelor prin produsele de skincare corespunzătoare.

Beneficiile ceramidelor

Ceramidele au multiple beneficii asupra pielii noastre. Hai să vedem care sunt acestea!

În primul rând, datorită faptului că întăresc bariera de protecție a pielii, ajută pielea să rămână hidratată. Când bariera de protecție este deterioriată, apa nu mai rămâne în straturile pielii, ci se evaporă. Așa că oricâte produse hidratante ai folosi pentru pielea ta, ea va rămâne uscată și deshidratată. De aceea ai nevoie să introduci un produs cu ceramide în rutină pentru a ajuta pielea să mențină un nivel de hidratare optim.

În al doilea rând, ceramidele previn îmbătrânirea prematură a pielii tale. De asemenea, pot reduce ridurile și liniile fine. Cum fac asta? Simplu. Ele îmbunătățesc funcționarea barierei pielii și ajută la menținerea structurii și al conținutului lipidic al pielii. În felul acesta, pielea ta capătă un aspect mai fin și mai ferm.

Totodată, ceramidele ajută la calmarea tenului iritat. Pentru că păstrează pielea hidratată, reușesc să amelioreze semnele unui ten inflamat (roșeață, mâncărimi, etc.).

Așadar, se poate observa cum ceramidele nu numai că mențin tenul hidratat, dar au și efect anti-aging și antiinflamator. Prin urmare, pielea ta sigur îți va mulțumi dacă îi vei aduce un plus de ceramide prin rutina ta de skincare.

Cum îți dai seama că pielea ta are nevoie de ceramide?

Am spus că, odată cu trecerea timpului, pielea produce din ce în ce mai puține ceramide. Totuși, nu există o vârstă exactă de la care acest proces începe. De asemenea, mai sunt și alți factori care duc la o producție mai redusă de ceramide. Și totuși, cum ne dăm seama că pielea noastră are nevoie de ceramide?

Cea mai eficientă metodă ar fi să mergem la un control dermatologic. Acolo putem afla exact starea în care se află pielea noastră. Există, însă, și alte semne care ne indică faptul că pielii noastre încep să îi lipsească ceramidele. Un prim semn ar fi tendința de a fi mai uscată. Asta înseamnă că ea nu mai reușește să absoarbă toată umiditatea pe care noi i-o oferim prin produse. Inflamarea pielii este un alt semn care ne poate duce cu gândul la o lipsă de ceramide. Când bariera pielii este deteriorată, aceasta permite tuturor elementelor nocive din afară să pătrundă în interior. Astfel, pielea poate deveni iritată, cu un aspect neplăcut și poate prezenta chiar o îmbătrânire prematură.

În toate aceste cazuri, ar fi bine să introduci în rutina ta de îngrijire un produs pe bază de ceramide. Nu numai că tenul tău va arăta mai bine, dar și tu te vei simți mai bine.

Produse pe bază de ceramide

Acum că ai aflat ce sunt ceramidele, poate vrei să încerci și niște produse. Pe piață există multe produse de skincare pe bază de ceramide. Desigur, asta nu înseamnă că toate produsele sunt bune. Dar iată câteva dintre cele mai bune produse cu ceramide.

Crema cu ceramide de la RNW este unul dintre aceste produse. Crema conține, pe lângă ceramide, și pantenol și acid hialuronic. Este bine cunoscut faptul că acidul hialuronic merge foarte bine în combinație cu ceramidele. Așadar, faptul că această cremă cuprinde ambele ingrediente e un plus. Mai mult decât atât, recipientul este foarte potrivit pentru un astfel de ingredient. Odată expus la aer sau lumină, acest tip de produs începe să își piardă din eficiență. Și asta se întâmplă atunci când avem un borcan ca recipient. Din fericire, crema cu ceramide de la RNW este împachetată însă într-un tub.

Serul cu ceramide de la RNW merită și el atenția ta. Pe lângă faptul că ajută la refacerea barierei de protecție, conține și Adenozine. Acest ingredient e cunoscut pentru efectul anti-rid. Așadar, în combinație cu ceramidele, oferă tenului hidratare și un aspect mai neted și mai ferm.

Mistul cu ceramide de la RNW se încadrează și el la produsele cu ceramide care merită încercate. Poate fi folosit în orice moment al zilei pentru un plus de hidratare și calmare. De asemenea, protejează pielea de factorii externi care îi pot dăuna.

Așadar, dacă crezi că tenul tău are nevoie de un plus de ceramide, poți încerca aceste produse. Toate produsele se găsesc pe 24beauty.ro. Tot acolo găsești și mai multe detalii despre ele. Aștept feedback-ul tău după ce le-ai încercat.

Iar dacă ești în căutare de măști faciale, nu uita să intri pe Five Glam. Alege măștile preferate și bucură-te de răsfăț la tine acasă!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *