Skincare

Cum îngrijim tenul uscat

Chiar dacă sezonul rece, cel care dădea bătăi de cap tenului nostru, făcându-l să fie mai sensibil și mai uscat, a trecut, ne putem confrunta în continuare cu diferite afecțiuni. Dacă te numeri printre acele persoane care au tenul problematic, îți va lua ceva timp pentru a afla care este rutina corectă de îngrijire și ce produse sunt recomandate pentru pielea ta. Tocmai de aceea astăzi îți vom vorbi despre tenul uscat, cum îl îngrijești eficient și cum să îl ții sub control.

Tenul uscat sau deshidratat?

Mai întâi de toate, trebuie să îți cunoști tenul și simptomele pe care le prezintă. Asigură-te că tenul tău este uscat și nu are nevoie de mai multă hidratare în această perioadă. De obicei, tenul care suferă din lipsa hidratării are un aspect uscat chiar dacă îl cureți sau îl hidratezi. Dacă tenul gras suferă din cauza excesului de sebum, cel deshidratat din lipsa apei, cel uscat va fi afectat de lipsa secreției de sebum. Aspectul său va fi unul fragil, aspru și care se irită foarte ușor.

Care sunt cauzele tenului uscat?

Dacă te-ai lămurit cu privire la tipul tenului tău și te întrebi cum de a ajuns acesta să aibă un astfel de aspect, îți vom prezenta câteva dintre aceste cauze. Poate nu știi, dar lucrurile banale, dar pe care le faci zilnic îți afectează pielea. Așadar, ai grijă la următoarele aspecte:

  • Folosirea apei fierbinți: știm că îți place să faci baie relaxantă cu apă cât mai caldă, dar pielea ta nu se va bucura deloc și în timp aspectul său va deveni unul uscat și aspru.
  • Nu bei suficientă apă. Asigură-te că te hidratezi corect, raportându-te la varsta și kilogramele tale, dar și stilul de viață pe care îl ai.
  • Alimentele pe care le consumi nu sunt suficient de nutritive. Să nu crezi că acest lucru are efecte doar asupra siluetei tale: aspectul tenului are și el de suferit!
  • Folosești produse cosmetice care au ingrediente nu tocmai benefice (găsești pe blog un articol în care îți spunem despre ingredientele pe care trebuie să le eviți)
  • Lipsa SPF-ului din rutina ta de îngrijire: razele soarelui sunt bune pentru organism, însă nu trebuie să uităm de efectele sale negative
  • Fumatul în exces: știm că în urma acestui obiecti nociv pielea va căpăta încet, dar sigur, un aspect neplăcut

Cum îngrijim tenul uscat?

Poate cele de mai sus te-au speriat, însă avem o veste bună! Există mai multe moduri prin care să ne ajutăm pielea să aibă un aspect sănătos și să ținem sub control această problemă. Cel mai simplu este să implementăm aceste obiceiuri care par a fi simple, însă cu siguranță vei observa îmbunătățiri la nivelul pielii tale!

Hidratează…

Pielea și întreg corpul! În primul rând, asigură-te că bei suficientă apă; acest lucru îți va ajuta pielea să aibă un aspect neted, fin și sănătos. Apoi, nu sări niciodată peste hidratarea tenului cu creme bogate, mai ales seara, înainte de culcare. Pielea se va odihni și ea împreună cu tine, iar dimineața te vei simți ca o nouă persoană! O parte din ingredientele recomandate pentru hidratarea tenului uscat sunt uleiul de cocos, aloe vera și untul de shea. Le poți aplica ca atare sau poți căuta produse cosmetice care să le aibă în compoziție.

Atenție la curățare!

Tenul uscat cere o îngrijire mai atentă, iar procesul de curățare nu face excepție de la această regulă. Multe persoane își doresc să curețe tenul cât mai profund și apelează la produse dure, toxice care, în timp, își vor lăsa amprenta asupra pielii tale. Tenul uscat cere produse care să nu conțină alcool sau coloranți; alege mai degrabă produse hidratante, care să îți și îmbunătățească tenul, nu doar să îl curețe.

Exfoliază!

Mai mult decât în cazul celorlalte tipuri de ten, cel uscat cere neapărat exfoliere! Acest proces de îngrijire îți va îndepărta toată pielea moartă și va ajuta pielea să respire și să producă noi celule, proaspete și sănătoase. Ai grijă însă să nu afectezi pielea mai tare, așa că apelează mai întâi la niște profesioniști pentru a te asigura că folosești produsele potrivite!

Folosește temperatura potrivită!

După cum spuneam mai sus, pielea nu este prea bucuroasă atunci când folosești apa fierbinte, dar nici dacă aceasta este prea rece. Iar în cazul tenului uscat, temperaturile ridicate, dar și timpul îndelungat petrecut în baie îți poate afecta pielea și secreția naturală de sebum. Așadar, asigură-te că folosește apa la temperaturi potrivite, prietenoase cu pielea ta și nu sta mai mult de 5-10 minute . Știm, baia cu spumă este momentul tău zen, de relaxare și răsfăț. Însă respectă aceste indicații dacă ții la tenul tău. Continui procesul de îngrijire imediat după ce ai ieșit din baie, aplicând o cremă sau o mască hidratantă.

Alege machiajul natural

De multe ori, persoanele care au un ten uscat își doresc să se machieze, însă rezultatul nu este unul armonios. Îți recomandăm să folosești cât mai puține produse cosmetice, alese cu grijă. Pentru fondurile de ten, corector și baza de machiaj, alege-le pe cele hidratante în locul celor care îți oferă un aspect mat. Iar când vine vorba de farduri, optează pentru cele cu textură cremoasă în locul celor de tip praf.

Balsamul de buze, mereu la îndemână

Și buzele se pot usca într-un mod foarte neplăcut, care să ne dea bătăi de cap. Mai ales dacă vrem să folosim un ruj de o culoare impresionantă. Asigură-te că ai la îndemână un balsam hidratant de buze pe care să îl aplici ori de câte ori este nevoie.

Folosește cu încredere măștile faciale

Mai mult ca oricând, îți recomandăm să folosești săptămânal sau chiar mai des, în funcție de nevole tenului tău. Le poți aplica după exfoliere sau după o baie relaxantă. Oricând ai dori să faci acest lucru, asigură-te că alegi masca potrivită de pe site-ul nostru. Poate vrei să te relaxezi cu o mască hidratantă și calmantă cu aloe vera. Ce ai zice de una hrănitoare, dar cu trandafir? Mai avem și măști reparatoare cu hidrogen și extract de melc. Felurile sunt multe și cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău și al pielii tale!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *