Skincare

Cum îți afectează iarna tenul

Nu de puține ori ne-a fost greu să ne ținem de rutina de îngrijire a tenului, mai ales dacă nu știm pașii corecți de urmat sau dacă nu avem produsele potrivite. În plus, știm cu toții cum îți afectează iarna tenul. Cu siguranță însă, dacă citești acest articol, știi câte ceva despre acest subiect. Iar dacă nu, blogul nostru conține o multitudine de astfel de articole de unde poți învăța foarte multe! Așa că ia-ți un carnețel special pentru asta și notează tot ce afli nou și poți încerca pentru a-ți îngriji corespunzător tenul!

Dacă deja ai o rutină de dimineață, dar și de seară de îngrijire a pielii, trebuie să știi că acestea se pote modifica în funcție de anumite contexte și este perfect normal: schimbarea anotimpurilor, a locului în care trăiești, dacă călătorești sau nu. De aceea, astăzi vei afla cum să te bucuri de un ten frumos chiar și în zilele friguroase de iarnă.

Iarna, prietenoasă sau nu cu tenul?

Cum îți afectează iarna tenul? Suntem atacați de frig, vânt și de zăpadă, iar fularele și măștile ajută, dar nu și în cazul tenului nostru. Toate acestea combinate duc la apariția senzibilității și a deshidratării tenului, probleme cu care ne confruntăm mai mereu în timpul iernii.

De aceea, nu doar vara este un anotimp special din acest punct de vedere. Și iarna tenul nostru are nevoie de mai multă atenție, iar respectarea unor anumiți pași ne pot asigura un ten frumos și luminos chiar și la temperaturi scăzute. Vei vedea că regulile pe care trebuie să le urmezi nu sunt imposibile. O parte din ele deja le știi chiar din articolele noastre de pe blog.

Ce este bine să faci?

Cea mai banală, dar și mai eficientă regulă spune astfel: hidratează-te! Indiferent de anotimp sau problemă, aceasta pare să fie soluția! Încearcă să bei suficientă apă. Chiar dacă stai mai mult în casă și nu faci activitate la fel cum obișnuiai să faci când vremea era frumoasă. Asigură-te că ai mereu la tine o sticlă de apă și amintește-ți să o consumi. Alarmele pune pe parcursul zilei sau aplicațiile special create pot fi și ele instrumente ajutătoare.

Apoi, aigură-te că folosești crema hidratantă de față; dacă nu, scoate-o chiar acum din dulap și aplic-o! Crema de față folosită acum trebuie să fie mai consistentă, să te apere de vijeliile ce te așteaptă odată ieșită pe ușa de la intrare! Totodată, serurile de față, în special cele ce au acidul hialuronic în compoziție sunt adevărate prietene ale pielii! Pielea ta se va simți răsfățată și foarte hidratată, dar ai grijă să o aplici înainte de crema de zi.

Și pentru că petrecem mult timp în casă și nici nu îți vine să te mai plimbi prin frig, alege o seară de spa în care să ai grijă de tine! Asigură-te că mănânci bine, te hidratezi, pregătește-ți o baie cu spumă și…o mască hidratantă de la noi! Măstile coreene, diverse, dar pe măsura nevoilor tale, le poți găsi pe site. Iarna, în funcție de nevoile tenului tău, poți aplica și de două ori pe săptămână măști hidratante.

Exfoliază-ți pielea, mai ales dacă frigul de afară obișnuiește să o usuce. Aplică scrub-ul, dar ai grijă să nu faci asta într-un mod violent pentru a sensibiliza și mai mult pielea. Alege produse blânde, mai ales acum.

Un ultimul pas peste care nu trebuie să îl sari este cel al aplicării SPF-ului. Chiar dacă soarele pare că se ascunde, nu te lăsa păcălită! Zăpada reflectă razele soarelui, chiar și puține câte sunt ele acum. Într-adevăr, poți folosi o cremă cu un SPF mai scăzut în această perioadă, dar nu trebuie să renunți la el nici măcar o zi pe an!

De asemenea, ai grijă de stilul de viață pe care îl adopți. Deși petrecem mai mult timp în casă, trebuie să avem grijă să ne hidratăm, să dormim bine, să nu uităm să ne mișcăm și să luăm câte o gură binemeritată de aer proaspăt! Ai grijă și la alimentație, alegând să consumi fructe și legume chiar și acum. Toate aceste alegeri se vor reflecta asupra aspectului tenului tău.

Ce să nu faci?

Deși temperaturile de afară te vor îndemna să faci asta, încearcă nu faci dușuri cu apă fierbinte. Pielea nu trebuie supusă nici la temperaturi prea calde, dar nici prea reci. Altfel, va fi surprinsă într-un mod neplăcut. Poți simți aproape imediat cum apare o stare de uscăciune și asprime.

De asemenea, ai grijă la săpunurile și gelurile de duș pe care le folosești, mai ales în acest anotimp. Alege dintre acelea care au în compoziție substanțe blânde, mai puțin alcaline, care se comportă frumos cu pielea.

Nu uita să îți iei echipamentul corespunzător când ieși afară: mănuși, fular, căciulă. Încearcă să nu îți supui prea mult pielea la termeraturile scăzute. Însă, dacă trebuie să faci asta, protejeaz-o. În plus, alege să oferi o îngrijire adecvată acestor părți ale corpului supuse în mod repetat frigului. Cum ziceam și mai sus, aplică măști hidratante de față măcar o dată pe săptămână. Nu uita nici de mâinile tale. Poți realiza un tratament spa chiar la tine acasă, folosind măști specifice.

Deși este frig și vrem să stăm la căldură, în casă, cu cană de cafea, nu uita să ieși afară. Asigură-te întâi că ți-ai făcut rutina de dimineață (nu uita de SPF!) și ieși la aer! Echipată corespunzător, bucură-te de aer, soare, chiar și de ninsoare. Îți va face bine, atât ție, cât și corpului tău.

Acum că ai aflat cum îți afectează iarna tenul, sigur ești mai pregătită de sezonul rece. Dacă ții cont de aceste sfaturi, dar și de celelalte despre care am mai scris pe blog, iarna va trece cu bine atât pentru tine, cât și pentru tenul tău. Arma ta secretă împotriva frigului poate fi chiar o mască hidratantă care pare să dea reset tenului tău. Dacă intri în magazinul nostru online, vei descoperi o gamă variată de măști, numai bune de testat în această perioadă!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *