Skincare

Îngrijirea tenului la bărbați

Deși noi, femeile, ne dovedim a fi extrem de atente cu tenul nostru și mereu suntem la curent cu cele mai noi tendințe în ceea ce privește îngrijirea acestuia, din ce în ce mai mulți reprezentanți masculini sunt interesați de acest subiect. Și pentru că industria cosmetică răspunde nevoilor tuturor, vei găsi multe produse pentru îngrijirea tenului bărbaților. Însă ce anume poți oferi cadou? Care sunt produsele recomandate? Ce caracteristici are tenul bărbătesc și cum îl îngrijim în mod corespunzător? Vom răspunde la multe curiozități în articolul acesta, așa că pregătește-te să iei notițe!

Cum se prezintă pielea bărbaților?

Dacă este să luăm pielea bărbaților la analizat sub microscop, aceasta este, asemenea lor, mai puternică și mai rezistentă în fața multora dintre factorii externi. Ei se pot lăuda cu o piele care îmbătrânește mai greu, ridurile apărând după vârsta de 35-40 de ani. Până aici, bărații par a fi foarte norocoși comparativ cu femeile care încep să își facă griji cu privire la aspectul tenului lor de la vârste timpurii. Însă, pe lângă aceste aspecte pozitive, trebuie să amintim și de faptul că pielea masculină produce de două ori mai multă cantitate de sebum decât a noastră, asta însemnând că produsele pe baza de ulei trebuie evitate cu desăvârșire, iar rezistența lor la factorii externi cere și o hidratare pe măsură. Așa că urmarea unor pași simpli, dar corecți îți asigură un ten pe măsură!

Cum avem grijă de piele?

Alimentația joacă un rol foarte important în menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii. Asigură-te că fructele și legumele sunt incluse în alimentația ta, în special antioxidanții (fructele de pădure). Iar zahărul este unul dintre alimentele responsabile cu îmbătrânirea prematură a tenului, așa că asigură-te că nu îl consumi într-o cantitate foarte mare.

Excesele, în special cele nocive precum fumatul au efecte negative care se revarsă și asupra tenului tău. Ridurile și îmbătrânirea prematură sunt accentuate și ele de acest obicei total nesănătos. Dacă obișnuiești să cochetezi cu țigările, încearcă să le reduci treptat până la eliminarea completă pentur a te asigura că tenul tău nu are de suferit!

Exfolierea

În ceea ce privește cosmeticele, inclusiv bărbații ar trebui să urmeze o rutină pentru îngrijirea tenului. Pasul esențial este exfolierea, recomandat a fi făcut o dată pe săptămână, nu este de neglijat nici de sexul puternic. Chiar și reprezentanții acestuia au nevoie de o curățare în profunzime a pielii tocmai pentru a elimina pielea și celulele moarte. Iar pentru bărbați acest pas este important deoarece un scrub eficient previne creșterea firelor de păr de sub piele. Esențial este să alegi un produs corect, care să nu îți afecteze pielea prea tare, special creat pentru nevoile bărbaților.

Curățarea pielii

Un produs de curățare a pielii nu trebuie să lipsească din trusa de cosmetice a bărbatului. Ideal este ca dimineața și seara să fie folosit pentru a îndepărta impuritățile. Iar bărbații sunt norocoșii posesori ai unui ten cu pori deschiși și tocmai de aceea trebuie să se asigure că formarea coșurilor și a punctelor negre este ținută sub control.

Însă cea mai simplă și mai eficientă metodă, mai ales în cazul bărbaților este spălarea feței ori de câte ori este nevoie. Iar cele mai importante momente rămân dimineața și seara, dar și după efort fizic. Săpunurile solide sunt preferate în locul produselor de curățare. Nu este nimic de condamnat, însă asigură-te că acesta este un produs delicat, care nu usucă pielea și că apa folosită este călduță și în niciun caz fierbinte.

Bărbieritul

Cel mai important pas în îngrijirea tenului la bărbați este, probabil, bărbieritul. Este un proces complicat pentru că sunt mai mulți pași de urmat și, dacă pielea este sensibilă, pot apărea și mai multe probleme. Întâi asigură-te că ai ales produsele potrivite pentru tipul tău de ten, iar apoi respectă regulile de bun simț ale bărbieritului.

În primul rând, alege un aparat de ras puține lame (una sau două) pentru că acestea previn apariția iritațiilor apărute la nvelul pielii. Mai multe lame pot acționa prea aproape de nivelul pielii. Nu uita că lamele aparatelor de ras trebuie schimbate o dată la 5-6 folosiri.

Nu uita să umezești pielea înainte de procesul de bărbierit ori cu apă călduță, ori cu ajutorul unui prosop înmuiat în astfel de apă. Pielea va fi pregătită, firul de păr va fi înmuiat și totul va decurge ușor și fără durere. Crema sau spuma de ras, folosite la bărbierit, nu fac decât să creeze o barieră între lamele ascuțite ale aparatului de ras și pielea ta sensibilă. Pentru cei care se confruntă cu creșterea părului sub piele, acidul salicilic ajută la prevenirea iritațiilor.

SPF-ul, de neînlocuit

La fel ca în articolele precedente, ținem să accentuăm importanța folosirii unei protecții solare corespunzătoare. Razele UV nu fac decât să îți afecteze negativ pielea, mai ales pe termen lung. Astfel, ele accentuează apariția ridurilor și a petelor. Folosește SPF 30 sau chiar 50 acum că soarele devine din ce în ce mai amenințător. Și nu uita să îl reaplici la fiecare 3-4 ore, mai ales dacă petreci mult timp afară, în aer liber.

Hidratarea corespunzătoare

Un ultim pas esențial în îngrijirea tenului este, desigur, hidratarea. Ca de obicei, hidratarea corectă începe de la consumarea unei cantități suficiente de apă. Pielea va rămâne astfel la fel de elastică și luminoasă, iar hidratarea externă va fi mai ușor de asigurat. După duș și chiar după bărbierit, folosirea unei creme intens hidratante este ideală. Porii însă sunt deschiși și pielea va avea imediat un aspect mai luminos.

Și, bineînțeles, tenul tău îți va mulțumi dacă alegi să îi oferiun plus de hidratare prin aplicarea unei măști coreene. Ți-o recomandăm pe cea cu aloe care are grijă de cele două mari probleme ale tenului bărbătesc – hidratare și calmarea. Dar și cea cu Tea Tree face același lucru, lăsându-ți tenul total revitalizat după aplicare! Aruncă o privire pe site-ul nostru și alege ce ți se potrivește. Spor la cumpărături!

Pe data viitoare!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *