Skincare

Rutina de îngrijire pe timp de pandemie

Din cauza focarului global de COVID-19, cei mai mulți oameni au fost nevoiți să rămână cât mai mult în casele lor. Munca de la birou s-a transformat în muncă de acasă, cumpărăturile în magazine s-au rărit, iar rutina de îngrijire a tenului a avut și ea de suferit. Pe măsură ce ne petrecem timpul în interior, este firesc ca pielea să reacționeze și să devină lipsită de vitalitate și strălucire. De aceea, este momentul perfect pentru a învăța cum să ai grijă în mod eficient de “pielea de carantină”.

De ce este importantă îngrijirea pielii? Este probabil o întrebare care a trecut prin mintea multor oameni, mai ales în timpul perioadei de carantină. Concepția greșită este că, fiind acasă toată ziua, nu există o expunere la factorii dăunători, precum poluarea sau soarele puternic. Astfel, majoritatea oamenilor se simt împăcați dacă doar se clătesc cu apă pe ten dimineața, sărind peste hidratare și protecție.

Deși ești acasă în cea mai mare parte a zilei, este important să nu sari peste rutina de îngrijire a pielii. Pielea feței are nevoie de atenția ta la fel cum nu neglijezi periatul dinților în fiecare dimineață. Așadar, iată mai jos câteva reguli esențiale pentru a-ți menține tenul sănătos atunci când stai în casă.

Curăță tenul corespunzător

Știi senzația aceea de ten uleios cu care te trezești dimineața? Ei bine, acest fapt este datorat murdăriei și uleiului acumulate peste noapte. Atât mâinile, fețele de pernă, cât și părul care vin în contact cu pielea noastră sunt vinovații pentru maniera în care arătăm dimineața. Cu toate acestea, este firesc și nu poți opri acest lucru.

Poate că uneori, din cauza oboselii sau lipsei de chef ai sărit peste rutina de dimineață. Totuși, trebuie să înțelegi că prin ignorarea curățării tenului, celulele moarte, respectiv bacteriile sunt transferate mai ușor pe degete și pe pensulele de make-up. Acest lucru cauzează înfundarea porilor, ducând la erupții pe piele.

Pentru a evita astfel de probleme, îți recomandăm să folosești în fiecare dimineață și seara înainte de culcare un gel de curățare blând. Vei avea o piele proaspătă, netedă și pregătită să absoarbă produsele hidratante sau cosmetice, după caz. Mai mult, tenul tău va fi hrănit în profunzime, iar orice produs aplicat pe el va funcționa eficient.

Aplică serul specific tenului tău

Serul este un produs de îngrijire puternic, care este aplicat înainte de hidratarea propriu-zisă. Compus din molecule mici, acesta conține ingrediente active. Ele se absorb rapid în piele și contribuie la tratarea numeroaselor probleme, precum oboseala sau ridurile. Trebuie, totuși, să știi că nu toate aceste produse sunt destinate tuturor tipurilor de ten. Așadar, este necesar să îl alegi pe cel potrivit pentru tine. Iată câteva recomandări.

Pentru tenul cu tendință de îngrășare, serul 100% Plant-Derived Hemi-Squalene de la The Ordinary îți vine în ajutor. Având ingrediente naturale, acesta îi conferă tenului o barieră protectoare împotriva factorilor dăunători, eliminând senzația de piele strânsă, uscată. Serul prezentat este alcătuit din hidrocarburi care se găsesc în mod natural în piele, ajutând la hidratarea și curățarea tenului fără a-l irita. Se simte ușor pe piele, neavând o textură lipicioasă și oferind tenului un aspect neted și luminos.

Dacă ai un ten uscat, sigur știi că acidul hialuronic este cheia chiar și pentru pielea extrem de deshidratată. Serul L’Oreal Paris Revitalift Derm Intensives 1.5% Pure Hyaluronic Acid Face Serum va fi aliatul tău. Acesta contribuie la reducerea ridurilor, pentru a dezvălui o piele vizibil strălucitoare și un ten uniform, hidratat. Încă din prima săptămână de folosire se poate observa că pielea ta capătă un aspect mai tânăr. Textura sa de gel se absoarbe rapid, fără a lăsa o peliculă lipicioasă pe ten. Se poate, utiliza și ca bază de machiaj pentru un plus de hidratare și un efect de porțelan.

În această perioadă este normal să îți simți tenul afectat și reactiv. Totuși, dacă ai un ten sensibil, ai nevoie de un ser care să înțeleagă nevoile pielii tale. Produsul hidratant de la Pixi Beauty conține ingrediente naturale precum extract de aloe vera, ulei de jojoba și flori de trandafir, dedicate pielii sensibile.

Apelează cu grijă la acizi pentru exfoliere

Scopul acizilor AHA și BHA este de a exfolia profund pielea. Astfel, aceștia îndepărtează pielea moartă din stratul superior și elimină impuritățile din interior. Dacă ești, însă, la început de drum cu rutina de îngrijire a pielii, este necesar să te documentezi cu privire la efectele lor, pentru a nu le utiliza în mod greșit. Aici poți accesa un ghid util pentru aplicarea corectă a acizilor exfolianți.

Nu sări peste SPF

Doar pentru că nu mai ieși afară atât de des pe cât obișnuiai, nu înseamnă că trebuie să renunți la protecția solară. Aplicarea SPF-ului în casă este o necesitate dacă îți dorești un ten complet protejat. Poate crezi că în interior nu are cum să intre razele soarelui. Află că ferestrele de sticlă nu reprezintă un scut împotriva razelor UV ale soarelui. Aceste raze nocive pot pătrunde cu ușurință prin sticlă și îți pot afecta pielea, provocând riduri, linii fine sau alte leziuni ale pielii.

În afară de razele UV, trebuie să iei în calcul și lumina albastră. Undele de lumină albastră sunt emise de dispozitive electronice și pot să îți afecteze și ele pielea. Așadar, este necesar să aplici pe față și gât doza zilnica de SPF, indiferent dacă ești în casă sau mergi afară.

Răsfață-ți tenul cu măști faciale coreene

Măștile pentru îngrijirea pielii sunt ca o sesiune de spa la tine acasă. Acum este momentul prielnic să profiți din plin de faptul că petreci mai mult timp în interior. Astfel, poți să faci lucrurile pe care mereu ți le-ai dorit, însă nu ai avut timp. Măștile faciale de tip șervețel care sunt bogate în vitamina C, hidrogel sau extract de melc hidratează și vindecă pielea, readucându-i strălucirea naturală.

Dacă nu ai astfel de măști sau nu știi de unde poți să achiziționezi, te așteptăm pe pagina magazinului nostru online. Acolo poți găsi numeroase variante de măști, atât dedicate hidratării, cât și exfolierii pielii. Sunt ușor de folosit și reprezintă una dintre cele mai rapide modalități de a restabili aspectul mai tânăr și mai sănătos al pielii tale. Așadar, ce mai stai? Te așteptăm în magazin!

Până atunci, ai grijă de rutina de îngrijire a pielii tale.

Pe curând!

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *