Skincare

Beneficiile avocado pentru piele

Avocado reprezintă ingredientul minune care face totul posibil. De la locul în topul listelor cu alimente sănătoase la varianta de bază în rutina de îngrijire, avocado este indicat pentru o viață mai bună. Bogat în grăsimi naturale, vitamine și minerale, acest fruct nutritiv îți ajută instant pielea să fie mai hidratată și mai luminoasă. În plus, beneficiile avocado sunt numeroase.

Pe lângă faptul că are un gust uimitor făcut guacamole sau doar întins pe o felie de pâine prăjită, avocado se mândrește cu o serie de caracteristici benefice pentru stimularea pielii. Beneficiile uleiului de avocado pentru piele variază, de la hidratare la eliminarea inflamației. Astfel, fiecare tip de ten poate fi răsfățat cu o rutină ce include avocado.

Avocado este o sursă importantă de grăsimi sănătoase. Acestea se împart în două categorii – mono-nesaturate și polinesaturate -, care scad colesterolul, mențin inima sănătoasă și ne oferă aportul necesar de substanțe hrănitoare. Acesta este un motiv pentru care consumul de avocado te face să te simți saturat. În plus, este unul dintre cele mai eficiente alimente contra îmbătrânire prematură. Așadar, haide să vedem împreună cât de bun este avocado în rutina zilnică.

Hrănește pielea și o face mai puternică

Avocado este cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și hidratante. Uleiul său, în contact cu pielea, are rolul de a sigila și a preveni eliminarea apei transepidermică. Este o sursă eficientă pentru a îngriji pielea uscată, crăpată sau deteriorată. Totodată, acidul oleic, un tip de grăsime Omega-9, provenit din uleiul de avocado ajută la creșterea nivelului de colagen. Este asemenea unui soldat care îți păzește corpul și îl ajută să dezvolte celule noi și sănătoase. Astfel, produce o barieră cutanată mai puternică.

Protejează pielea împotriva factorilor externi

Avocado are în compoziția sa compuși care te pot ajuta să îți ferești pielea de efectele dăunătoare ale soarelui. Daunele produse de razele UV vizează în mod principal pielea noastră. Astfel, pe lângă riscul crescut de a dezvolta cancer de piele, expunerea fără protecție la soare favorizează apariția ridurilor, precum și a altor semne de îmbătrânire. Vitaminele C și E, prezente în avocado, joacă un rol important în protejarea pielii tale. Dar nu uita nici de SPF, aplicat zilnic înainte de expunerea la soare!

Adio inflamații!

Pe lângă hidratare și protecție, avocado acționează și ca antiinflamator. Acesta are rolul de a scădea numărul de celule inflamatorii din piele în timpul procesului de vindecare a rănilor. Așadar, acest aliment este util în calmarea diverselor afecțiuni precum dermatitele, eczemele sau chiar acneea. De aceea, este recomandat să folosești în rutina ta produse pe bază de ulei avocado, menite să îți protejeze tenul.

Contribuie la elasticitatea pielii

Aportul ridicat de grăsimi naturale, precum cele provenite din avocado, ajută la creșterea elasticității pielii. Vitamina C este legată de îmbunătățirea aspectului tenului, și alături de vitamina D și E contribuie la maximizarea nivelului de colagen al pielii. Astfel, avocado este un bun prieten al unui ten neted și plin de fermitate.

Reduce erupțiile pielii

Ai un ten predispus la diverse iritații? Uleiul de avocado te poate salva din această situație. Curățarea tenului cu ulei de avocado contribuie la o piele cu mai puține erupții datorită proprietăților antimicrobiene ale acestuia. În plus, folosirea produselor de demachiere ce conțin ulei de avocado îți ajută pielea să își recapete catifelarea, lăsând-o mai suplă și mai hidratată.

Previne îmbătrânirea pielii

După cum am menționat anterior, avocado este îmbogățit cu vitamina C și E (în proporție de 17% din valoarea zilnică recomandată). Ambele vitamine sunt esențiale pentru a menține pielea sănătoasă și pentru a o feri de radicalii liberi, inamicii tinereții. Ce sunt aceștia? Sunt compuși chimici ce apar pe fondul proceselor firești din organismul uman sau din cauza factorilor externi nocivi. Activitatea radicalilor liberi influențează apariția ridurilor și a hiperpigmentării. Consumul de avocado s-a dovedit eficient pentru lupta împotriva formării radicalilor liberi și pentru a-ți menține pielea tânără și netedă.

Te ferește de mătreață

Proprietățile hidratante ale uleiului de avocado te pot ajuta la ameliorarea mâncărimii scalpului, reducând senzația de uscăciune. Poți utiliza uleiul de avocado fie pentru a-ți masa scalpul, fie pentru a-ți tampona ușor părul, având efecte benefice și pentru acesta. Totodată, uleiul de avocado ajută și la tratarea rănilor de pe scalp, cauzate de eczeme sau psoriazis.

Unghii mai frumoase? Cu siguranță!

Dacă te gândești ca avocado este bun doar pentru epidermă, te-ai înșelat! Una dintre numeroasele utilizări ale uleiului de avocado se rezumă la unghii. Avocado are capacitatea de a face cuticulele moi și de a întări unghiile. Nu doar părul posedă proteine din cheratină. Unghiile noastre au o compoziție similară! Potasiul din avocado crește conținutul de cheratină, lucru care ajută la creșterea sănătoasă a unghiilor. În plus, îți poți lua adio de la cuticulele uscate și crăpate!

Efecte secundare ale utilizării uleiului de avocado

Întrucât există întotdeauna posibilitatea apariției unei reacții alergice atunci când folosești produse noi, trebuie să te asiguri că testezi uleiul de avocado la prima utilizare. Totuși, numeroase studii afirmă faptul că uleiul de avocado este, în general, tolerat de orice tip de piele. Este bine de știut că și pielea predispusă la iritații sau acnee reacționează pozitiv la uleiul de avocado.

Dar nu uita că nu este recomandat să îl aplici pe ten în stare pură, ca de altfel orice ulei natural. Uleiul de avocado se adaugă în produsele cosmetice într-o formă foarte diluată. Produsele sunt concepute special pentru pielea uscată, sensibilă sau cu probleme, așadar există puține îngrijorări cu privire la posibilitatea unei reacții neașteptate.

Mici concluzii

Acum că te-ai convins de capacitatea minune a acestui fruct, putem trage câteva concluzii esențiale:

  • Este, fără îndoială unul dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți adăuga atât în dieta, cât și în rutina ta de frumusețe.
  • Avocado este un paznic desăvârșit împotriva razelor ultraviolete.
  • Bogat în antioxidanți și vitamine, avocado îmbunătățește considerabil aspectul pielii și al părului.
  • Produsele pe bază de ulei de avocado sunt unele dintre cele mai populare, fiind tolerate de orice tip de piele.

Și pentru că încheiem cu sănătatea pielii, nu uita de faptul că tenul tău are constant nevoie de hidratare, Asigură-te, așadar că îl răsfeți zilnic cum se cuvine. Iar pentru un tratament ca la spa, poți adăuga în rutina ta o mască facială de pe site-ul nostru.

Te invităm să rămâi alături de noi, pentru că în curând vom aduce măști faciale pe bază de avocado! Îți garantăm că te vei îndrăgosti iremediabil de efectul hrănitor pe care ți-l vor oferi.

Te-ar mai putea interesa și...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *