Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Aceasta conține milioane de pori, deși o mulțime dintre ei nu se pot vedea cu ochiul liber. Toți porii sunt deschiși, pentru a-i permite pielii să respire. Ei reprezintă o problemă vizibilă pentru multe persoane atunci când sunt acoperiți de murdărie, praf sau machiaj. Astfel, cel mai adesea, se apelează la diverse remedii urgente pentru a scăpa de ei, dintre care unele fac mai mult rău decât bine. În acest articol te vom ghida pentru a face alegerile potrivite atunci când vrei să îți micșorezi porii dilatați.
Glandele sebacee sunt cele mai abundente în porii de pe față, piept și spate. Din acest motiv, hormonii stimulează mai mult aceste glande, pentru a produce cantități suficiente de sebum. Astfel, în zona feței, porii pot părea mai mari decât în alte zone ale corpului. Cu toate acestea, trebuie să reții că orice tip de piele, indiferent de textura acesteia, poate avea aspectul de pori încărcați.
Din cauza profundei mediatizări a unui ten perfect, în special pe rețelele de socializare, oamenii au început să își achiziționeze cât mai multe oglinzi cu factor de mărire. Cumva, se poate spune că porii au devenit inamicul numărul unu. Sunt vânați cu cea mai mare dedicare pentru a fi eliminați. Deși aspectul lor ți se poate părea respingător, rolul porilor este important pentru sănătatea pielii tale. Și, deși nu există metode pentru a-i face să dispară definitiv, cu siguranță vei găsi utile aceste modalități de a împiedica dilatarea lor.
Apelează la tratamente profesionale
Tratamentele speciale de îngrijire a tenului sunt folosite de foarte mulți ani, reușind să fie introduse pe piață la îndemâna oricui. Așadar, nu trebuie să fii o vedetă de la Hollywood pentru a-ți asigura un ten strălucitor și sănătos. Tratamentele profesionale utilizate în saloanele de cosmetică exfoliază pielea în profunzime, vizând straturile superficiale ale acesteia.
De ce se recomandă să mergi la salon pentru a-ți diminua porii dilatați? În primul rând, doar acolo vei avea parte de un tratament specializat, prin tehnici non-invazive și cu produse pe care nu le găsești în magazinele locale. O procedură profesionistă în cazul de față este Microdermabraziunea. Tehnica se aplică pentru a reînnoi tonusul și textura pielii, îmbunătățind vizibil aspectul tenului. Această opțiune de tratament rapid pătrunde adânc în suprafața pielii pentru a regla cantitatea de sebum. În plus, îndepărtează celulele moarte ale pielii. Ține minte, așadar, că niciun tratament realizat acasă nu va avea efectul celor realizate de către specialiști. Deci, primul pas îl reprezintă mersul la salonul cosmetic.
Evaluează-ți produsele de îngrijire
Odată ce ai trecut prin mâinile unui cosmetician, cu siguranță că țelul tău va fi acum să continui îngrijirea și acasă. Probabil că te-ai gândit să îți analizezi mai bine produsele și să elimini unele dintre ele. Dacă utilizezi de regulă produse desemnate pentru a elimina excesul de sebum, s-ar putea să joci împotriva ta. Stai puțin, cum să nu fie potrivite? Folosirea pe termen scurt a produselor de genul este bună, însă pe termen lung, acestea îți pot irita pielea.
Acestea se bazează pe ingrediente active, precum acidul salicilic, tocmai pentru a îndepărta excesul impurităților de pe ten. Astfel, contribuie la efectul de uscare a pielii, care face porii dilatați să pară mai mici. Dar acest efect are un rezultat invers, întrucât dacă pielea ta devine prea uscată, glandele sebacee cresc automat producția de sebum pentru a echilibra nivelul de hidratare. Așadar, vei ajunge, treptat, la pielea grasă.
Pentru a evita acest lucru, folosește doar câteva săptămâni produse precum astringenți, exfolianți faciali, măști pe bază de ulei. În plus, asigură-te că toate produsele tale sunt non-comedogene – asta înseamnă că sunt pe bază de apă. Produsele comedogene nu sunt indicate dacă ai pielea grasă, pentru că prea mult ulei duce la pori mari.
Curăță-ți tenul dimineața și seara
Cele mai potrivite geluri de curățare te scapă cu ușurință de sebum și impurități, fără a afecta nivelul de hidratare al pielii. Pentru porii mari, îți recomandăm, mai degrabă, să folosești un produs cu textură gel. Pe de altă parte, pielea normală sau uscată poate să se împace de minune cu produse de curățare cremoase. Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, ține minte că este important să eviți produsele de curățare ce conțin săpun sau agenți iritanți. Acestea pot face porii să pară mult mai mari.
Folosește măști faciale pe bază de cărbune
Cărbunele activ este un ingredient popular pentru îngrijirea pielii. Acum poate fi găsit cu ușurință, atât în produsele de curățare a tenului și corpului, cât și în măștile de față. Ca ingredient, cărbunele activ poate să îmbunătățească semnificativ calitatea tenului, întrucât combate impuritățile, toxinele și factorii poluanți. De asemenea, cărbunele activ nu provoacă reacții alergice, așadar poți utiliza fără grijă produsele.
Modul de utilizare al măștilor pe bază de cărbune activ este diferit, în funcție de produs în parte. Unele măști se întăresc și pot fi desprinse de pe ten, pe când altele trebuie clătite cu apă. Cu toate acestea, rămâne la alegerea ta care ți se potrivește mai bine. În magazinul nostru online, masca facială cu cărbune activ este favorita în materie de curățare în profunzime. Aceasta se lasă pe ten timp de 10-20 de minute ca să acționeze corespunzător, după care se îndepărtează și se masează excesul de esență rămasă, pentru a intra în piele.
Apelează din când în când la benzi cosmetice
Benzile pentru îndepărtarea impurităților sunt realizate dintr-un adeziv, menit să smulgă orice e în plus pe suprafața pielii. Așadar, contribuie la eliminarea celulelor moarte, bacteriilor, excesului de sebum și a părului. Acestea se pot găsi în diferite forme și dimensiuni, în funcție de partea feței pe care dorești să le aplici. Dacă nu știi către ce să te orientezi, un exemplu ar fi aceste patch-uri de nas pentru curățarea porilor de la Sephora.
Nu uita că utilizarea lor ar trebui să fie mai rară, întrucât, folosite în exces, pot provoca iritații și pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii. Dacă ai în posesia ta astfel de benzi, asigură-te că uzi pielea înainte de utilizare și urmezi toate instrucțiunile scrise pe pachet.
Nu uita că porii dilatați ce nu sunt tratați se pot mări considerabil, iar acest lucru duce la un aspect inestetic și neîngrijit. Trebuie să ții cont de faptul că pielea nu rămâne veșnic tânără. Odată cu trecerea timpului, aceasta își pierde din elasticitate și nutrienți. Așadar, este datoria ta să o îngrijești zilnic și să îi asiguri aportul de substanțe necesare, pentru a o menține sănătoasă și strălucitoare.
Pe curând!